Monteiro: Bliži smo konkurenciji nego 2014.

Vozač fabričke „honde sivik“ Tijago Monteiro izborio je prvi ovogodišnji izlazak na podijum za svoju ekipu. Portugalac je osvojio treće mesto u trci 2 na argentinskoj rundi Svetskog šampionata turing automobila.

Pošto je trku 1 završio kao četvrtoplasirani, Tijago je u zbiru osvojio 28 bodova i nalazi se na trećem mestu u generalnom plasmanu šampionata. Njegov timski kolega Gabrijele Tarkvini dosledno ga je pratio, zauzevši peto, odnosno četvrto mesto i time pokazao napredak u performansama “sivika”.

Norbert Mihelis izvezao je izvanrednu trku 1: startovao je 17, a završio na poziciji 6, što znači da je napredovao 11 mesta. Briljantni Mađar ponovio je rezultat i u trci 2, mada je rangiran sedmi, jer je kažnjen zbog kontakta sa Ma Ćinghuom. Norbert je posle prvog trkačkog vikenda drugoplasirani u vozačkom Jokohama trofej poretku.

11050182_1024262410936500_9056269663701783926_nPosle odličnog starta u trci 1, Monteiro i Tarkvini su već na prvoj krivini osvojili 4. i 5. mesto i zadržali su ih tokom 13 vrelih krugova sve do karirane zastave. Impresivna Mihelisova vožnja još jednom je pokazala njegov raskošan talenat. On zbog tehničkih problema nije zabeležio vreme u kvalifikacijama ali je tokom trke prestigao mnogo iskusnih vozača i na cilj stigao šesti.

U trci 2, na inverznom startnom rasporedu, Gabrijele je krenuo iz drugog, a Tijago iz trećeg reda. Čim su se svetla ugasila, italijanski veteran je krenuo u prodor, ali je bio izblokiran u gužvi, prinuđen da siđe s asfalta i krene preko trave.  Do drugog kruga, on se probio do trećeg mesta, dok se Portugalac borio u grupi kao sedmoplasirani. Posle intervencije sigurnosnog automobila, Tarkvini je na restartu izbio na drugo mesto, dok je Monteiro krenuo u probijanje. Do 12. kruga, pozicije su se izmenile: Gabrijele je je držao treće mesto, a Tijago peto. U 13. krugu, Monteiro je iskoristio jednu Tarkvinijevu grešku i tako došao do pozicije na kojoj je prošao kroz cilj, sa timskim kolegom direktno iza. Mihelis je trku završio na sjajnom šestom mestu, ali je kasnije kažnjen i klasifikovan kao sedmi.

Posle podijuma, šampanjca i pres konferencije, Tijago je ispričao svoje utiske: “Jasno je da smo bliži konkurenciji nego što smo bili prošle godine i sa dodatnim unapređenjima koja stižu uskoro, uveren sam da će naš napredak biti još uočljiviji. Nastavićemo da se borimo i vršimo pritisak na njih (Sitroen) gde god budemo mogli. Bilo je strahovito toplo u automobilu, nikada. nisam vozio po takvoj vrućini. Svejedno, postigli smo odličan rezultat i to je nagrada za ogroman trud ekipe.”

10917861_524671357671910_4498072578395700955_n 11043141_1023983584297716_3690809691092068809_n
Tarkvini je istakao značaj osvojenih bodova: “Dobro je početi sezonu osvajanjem poena. Očekivao sam da ćemo biti konkurentniji nego prošle sezone i mislim da jesmo, mada je potrebno još unapređujenja kako bismo bili u prilici da izazovemo konkurenciju. Sledeće dve runde se mnogo razlikuju od Argentine. Marakeš je ulična staza sa visokim ivičnjacima i takoreći je lutrija voziti tamo. Onda sledi Mađarska koja bolje leži “siviku”, a dotle se nadam i boljim performansama.”

Direktor J.A.S. motorsporta Alesandro Marijani tumači rezultate argentinskog WTCC vikenda kao potvrdu da razvoj ide ispravnim putem: “Ovaj prvi korak dokazao je da smo rešili prošlogodišnje probleme. Siguran sam da će novi delovi, a oni uskoro stižu, biti delotvorni. Tim radi dobro, a vozači su ovog vikenda obavili odličan posao. Nisam očekivao da ćemo biti na samo vrhu na početku sezone, zadovoljan rezultatima, ali sledeću fazu razvoja moramo da izvedemobrzo.”

“Mapiranje motora za ovakve klimatske uslove radilo je korektno, ali sada tražimo način da se ubrzamo u krivinama. Tek posle naredne dve trke moći ćemo da izmerimo koliko smo konkurentni”, rekao je Daisuke Horiuči, lider Hondinog WTCC razvoja i dodao da će rezultati iz Argentine biti detaljno analizirani.

_ML22302Mihelisova brzina bila je ravna Tijagovoj i Gabrijeleovoj i Mađar je dobio pohvale za svoj nastup.

“Posle problema u kvalifikacijama, ovo je bila vežba u ograničenju štete, ali smo razradili napadačku strategiju. Morao sam dobro da startujem i izborim se za pozicije u prve dve krivine. U oba starta je sve funkcionisalo savršeno, posebno u trci 1. Moj “sivik” Zenge motorsporta bio je savršen – imao je odličan balans, a prijanjanje je bilo dobro tokom trka. Čak sam sustizao Tijaga i Gabrijelea, ali je zaostak za njima na kraju ipak bio preveliki. Veoma sam srećan zbog bodova koje sam osvojio”, kazao je Norbi.

Rikard Rajdel takođe je osvojio poene sa privatnim “sivikom” Nika internacional tima, završivši trku 1 na 10. mestu i trku dva na poziciji 9. Dušan Borković i Protim rejsing tim trku 1 su završili na 11. mestu, a u trci 2 je Srbin sleteo sa staze i bio je prinuđen da odustane.