Demustije osvojio prvi bod na turing debiju

Trkač Kraft-Bambu rejsinga Gregoar Demustije osvojio je prvi poen na debi nastupu u Svetskom prvenstvu turing automobila. Bivšem GT takmičaru bod je pripao za deseto mesto u trci 2 na autodromu Terme Rio Ondo.

Test i trening sesije su 24-godišnjem Francuzu poslužile za upoznavanje novog automobila, konfiguracije staze i promenljivih uslova koji su na njoj vladali. Što veća kilometraža u točkovima „ševrolet RML kruza“ #11 bila je cilj i vozaču i timu, pošto u predsezoni pravih testova nisu imali.

Demustijea je u kvalifikacijama najviše namučila velika promena koja u prianjanju asfalta na Termama nastupila zbog vrućine, a u periodu između trening i kvalifikacionih vožnji. Francuski trkač obezbedio je 15. startno mesto i na cilj trke 1 stigao je dvanaesti u apsolutnom poretku, a kao peti nezavisni takmičar, što mu je donelo 4 boda za Jokohama trofej.

Trka 2 završena je još boljim rezultatom: ukupno deseto mesto, još 5 poena u kategoriji privatnika, ali i prvi WTCC bod u apsolutnoj konkurenciji.

_ML28649
„U kvalifikacijama nisam maksimalno iskoristio potencijal automobila, jer nisam očekivao tako veliku promenu u prianjanju između sesija.
Zadovoljan sam trkama koje sam izvezao, ali moram da poboljšam startove. Prvi nije bio naročito dobar, drugi je već bio bolji, dakle, popravljam se. Trke sam završio kao dvanaesti i deseti, to je prilično dobro. Prvi poen na našem prvom trkačkom vikendu – time sam prilično zadovoljan“, ispričao je Demustije.

Posle Argentine Kraft-Bambu nalazi se na petoj poziciji među nezavisnim ekipama. Tim će podatke sa Termi iskoristiti za poboljšanja u periodu opsežnih testiranja predviđenih za period do sledeće WTCC runde u Maroku.

Gregoar Demustije nakon svog turing debija zauzima 12. mesto u apsolutnom plasmanu vozača, a četvrto u Jokohama trofej poretku.