Leb pobedio Lopesa na drugoj trci u Argentini

Pred početak druge trke vremenski uslovi dostigli su tačku usijanja. Temperatura staze popela se na ogromnih 65 stepeni dok je živa u termometru stala na 40 podeljku kada je u pitanju temperatura vazduha.

Na startu se nije pojavio Igo Valente koji je zbog ponovnog otkazivanja kočnica doživeo nezgodan udes pa tako nije bilo nikakve šanse da Kampos učini još jedan podvig i sredi ovaj “kruz” za trkanje. Džejms Tompson je zauzeo svoje vodeće mesto ispred Toma Koronela, Stefana D’Astea i Gabrijelea Tarkvinija dok je Ma Ćinghua bio prvi vozač Sitroena na sedmoj poziciji. Džon Filipi i Rob Haf startovali iz pitlejna.

Odmah po gašenju crvenih svetala Tom Koronel je napravio dobar start i došao do vodeće pozicije ispred Tarkvinija koji se u jednom momentu našao i na travi dok se Ma Ćinghua probio u sam vrh karavana a Daste izleteo već po izlasku iz prvog zavoja. Do kraja prvog kruga Kinez u Sitroenu je zauzeo prvo mesto ispred Leba i Koronela dok su Tarkvini, Monteiro i Mihelis pratili razvoj situacije. Trka je bila kratka za vozače Lade jer su i Tompson i Haf odustali do drugog kruga. Organizator se u tim momentima odlučio pošalje sigurnosni automobil jer se na stazi nalazila određena količina zemlje koju je Stefano D’Aste naneo posle izletanja.

U tom periodu Tom Koronel se rešio da završi trku dok je Ma morao da svrati do svojih mehaničara kako bi mu uklonili prljavštinu koju je pokupio na stazi. Restart se dogodio u šetom krugu a to je iskoristio Lopes da obiđe Tarkvinija i dođe do druge pozicije dok je čelo kolone sada pripadalo Lebu.

Krug kasnije Čilton je obišao Borkovića u borbi za deveto mesto, što je destabilizovalo njegov “sivik”, gde se u ovaj duel uključio i Rajdel pa je tako Srbin otišao preširoko, oštetio svoj prednji kraj i tako odustao od trke. Od tada u Tarkvini, Benani i Miler imali su žestok duel na stazi, ali je Francuz torpedovao Markonca na predposlednjoj krivini što je iskoristio italijanski veteran da osigura svoju poziciju.

Tijago Monteiro je u finišu dodao gas, obišao je Ivana Milera koje pred sam kraj svratio i do boksa, ali i Gabrijelea Tarkvinija što je izvelo Portugalca na pobedničko postolje. Na kraju Leb dolazi do sigurne pobede ispred Lopesa, Monteiro je uspeo da stigne do podijuma sa svojim “sivikom”, Benani je i pored udesa kroz cilj prošao na petom mesto dok je Mihelis još jednom napravio podvig i stigao do šeste pozicije. Čilton je bio najbolji plasirano vozač u “kruzu” dok su bodovi pripali još i Rajdelu i Demustijeru.

Vremena slede …