Sitroen trostrukom pobedom nastavlja gde je stao 2014.

Trka 1 prvog trkačkog vikenda nove WTCC sezone vožena je na stazi Terme Rio Ondo u Argentini. Kako se i činilo tokom treninga i kvalifikacija, Sitroen je nastavio gde je stao 2014. Startni raspored Lopes-Miler-Leb bio je poremećen samo u prvoj krivini kad je agresivni Miler pokušao i na trenutak uspeo da pretekne Argentinca. Posle manjeg kontakta, Pečito je vratio poziciju i u početnom rasporedu poveo trku i priveo je kraju.

Trku 1 sjajno su startovali vozači Honde, Tarkvini se probio iza Monteira, Borković sa 13. na osmo mesto, a Mihelis je u prvih nekoliko krivina uspeo da dođe do 10. mesta. Međutim, srpski automobilista je posle borbe sa Koronelom i Rajdelom, u drugom krugu pao na 14. mesto, a na kraju završio kao 11.

_F2_4147-1024x683 _F2_4140-1024x683

Premijera Ladine “veste” pokazala je odličan tempo i veliki potencijal, ali su i Haf i Tompson trku završili pre vremena, ne svojom krivicom. Tompsona je u prvom krugu izbacio Filipi, a Hafa u trećem Benani, kog je bivši svetski šampion pretekao nešto ranije. Benani je za taj udarac kažnjen obaveznim prolaskom kroz boks.

Što se vozača privatnih “ševrolet RML kruza” tiče, Čilton je, kao i prošle godine, bio najbolje plasiran, iako je na polovini trke imao mnogo problema sa automobilom i dozvolio je da ga preteknu i Benani i Mihelis i Ma.

Koronel je u trci 1 propao do 13. mesta i kasnije odustao, jer mu automobil nije radio kako treba, dok je Valente ponovo upropastio kočnice i povredio ruku.

_F2_4237-1024x683 _ML28752-1024x683

Desetorica koja su osvojila bodove na otvarajućoj trci sezone jesu: Lopes, Miler, Leb, Monteiro, Tarkvini, Mihelis, Ma, Čilton, D’Aste i Rajdel, a pobedničkih 10 poena za Jokohama trofej uzeo je Mihelis, kao najbolje rangirani privatnik.