Borković: Podrška države mi je jako bitna

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa srpskim automobilistom Dušanom Borkovićem.

„Izuzetna mi je čast što sam razgovarao s takvim šampionom kao što je Dušan, koji je postigao najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma osvojivši drugo mesto u trci Svetskog šampionata turing automobila na čuvenoj stazi Suzuka u Japanu. Njegov uspeh je pokazatelj da postižemo rezultate na svetskom nivou i u sportovima koji nemaju veliku tradiciju i popularnost u Srbiji“, rekao je ministar.

„Ministarstvo omladine i sporta ima veliku želju da pomogne Borkoviću i njegovom timu, vodeći računa o mogućnostima koje diktira ukupna ekonomska situacija“, kazao je Udovičić i odao posebno priznanje Dušanu Borkoviću što svaku priliku koristi da se nesebično zahvali svojoj zemlji i na najbolji način promoviše Srbiju.

Udovicic Borkovic 1Prvi srpski trkač u WTCC-u zahvalio je ministru Udovičiću na prijemu i podršci.

„Čast mi je da me je ministar primio posle mog uspeha u Japanu i moje debitantske sezone. Mnogo mi znači što prati moje rezultate i poštuje trud koji moj tim i ja ulažemo. Podrška ministra i države mi je jako bitna. Sastanak je bio sjajan. Verujem da ćemo zajedničkim snagama i sledeće godine predstavljati Srbiju u Svetskom šampionatu turing automobila“, kazao je Borković.