Trening 2: Sitroen preuzeo komandu, Lopes najbrži

Poslednja probna sesija pred kvalifikacije u Makauu završena je trostrukim vođstvom vozača Sitroen rejsinga. Najbrži krug od 2:26,020 zabeležio je svetski prvak Hose Marija Lopes, drugo vreme postigao je Ma Ćinghua, a treće Sebastijan Leb.

Pečito je prvi put u Makauu, ali se to po prednosti od 1,140 sekundi nad prvim pratiocem ne bi moglo zaključiti. Argentinac je značajno podigao tempo, nadmašivši Tarkvinijev rezultat sa treninga 1 za 1,2 sekunde.

Kolonu zahuktalih C-elizea presekao je Norbert Mihelis, čiji je krug bio nepunu desetinku bolji od onog Ivana Milera. Mađar i Francuz završili su na pozicijama 4 i 5.

Rob Haf bio je jedini vozač lade u prvih 10, ali se Englez plasirao na na visokom šestom mestu.

061_CHILTONBranilac časti ševroleta na treningu 2 bio je Tom Čilton, sa osmim postignutim vremenom. Prvi sledeći kruz u plasmanu takođe pripada ROAL motorsportu, ali je Tom Koronel završio sesiju tek na 12. poziciji.

Pepe Oriola slupao se na istom mestu gde i njegov timski kolega Valente na prvom treningu. Izveštaji s lica mesta kažu da je njegov auto oštećen na prednjoj desnoj i zadnjoj levoj strani, a sesija bila prekinuta na desetak minuta, koliko je redarima trebalo da udareni ševi #74 uklone sa staze i vrate ga u boks.

U prvih 10 našli su se sva 4 C-elizea, sva 4 sivika i po jedna granta i kruz.

Franc Engstler je treći uzastopni put najbrži takmičar u TC2T klasi, a sve tri probne vožnje završio je ispred TC1 trkača i zemljaka Renea Miniha.

Najbolja vremena po sektorima zabeležili su Lopes (S1: 24,707, S2: 1:30,866) i Miler (S3: 30,109).

Kvalifikacije za 23. i 24. trku sezone 2014. počinju u 8:10 po srednjoevropskom vremenu, uz direktan prenos na Eurosportu 1.

Macau-FP2