Borković testirao u Italiji, pomeranje sedišta i dalje problem

Srpski automobilista Dušan Borković isprobao je svoj novi automobil, “hondu sivik”, na stazi Tacio Nuvolari blizu Milana. Ovo je prvi i jedini test koji će pulen Protim rejsinga imati pred prvi takmičarski vikend 7. i 8.marta u Argentini. Najviše vremena njegov tim je posvetio podešavanju pozicije sedišta za zvanično najvišeg trkača na svetu.

test 6

“Bio sam veoma zadovoljan posle prvih nekoliko krugova. Danas sam još malo testirao, ali najviše smo radili na podešavanju pozicije sedišta, koja još uvek nije idealna. Moj novi tim zajedno sa inženjerima iz J.A.S. Motorsporta puno se trudi da reši taj problem i, nažalost, prve dve trke ću sigurno voziti sa lošijom pozicijom, ali se nadam da ćemo uz odobrenje FIA što pre naći rešenje. Zasad me jako bole leđa, previsoko sedim i trne mi leva noga kada vozim, ali neću dopustiti da to utiče na moje performanse”, rekao je Borković posle testa u Italiji.

test 5 test 2

Pored Dušana, na stazi Tacio Nuvolari svoje privatne “sivike” testirali su i Norbert Mihelis i Rikard Rajdel. Dušan ima sjajnu podršku Protim rejsing tima i brzo upoznaje novi automobil, a pošto je jedini vozač u ekipi, sva pažnja fokusirana je na njega.

“Honda je potpuno drugačiji automobil od ševija. Izuzetno mi se sviđa. Dodatno samopouzdanje imam zahvaljujući rezultatu koji sam postigao u Japanu, na mojoj poslednjoj trci u sezoni. Vreme će pokazati kako ću se snaći sa novim automobilom jer je cela sezona WTCC-a mnogo komplikovanija od jednog testa, ali za sada sam prezadovoljan. Jedva čekam prvu trku i da ponovo sednem u auto u pravim trkačkim uslovima”, dodao je Borković.

1 Comment

Comments are closed.