Tom Koronel: Nikad više Dakar!

Tom Koronel ove zime sigurno nije imao mnogo vremena za odmor. Posle zahtevne i prilično komplikovane WTCC sezone 2014. u kojoj je preživeo tranziciju na „RML kruz“ i završio kao najbolje plasirani vozač „ševija“, žovijalni Holanđanin upustio se u megaavanturu zvanu Dakar reli.

Okončavši iscrpljujući kros-kantri nastup, pilot ROAL motorsporta bacio se na traženje sponzora i partnera kako bi sebi osigurao jedanaestu takmičarsku godinu u Svetskom šampionatu turing automobila. Pošto je u tome uspeo, Koronel ostaje sa italijanskom ekipom i „ševroletom“, a koliko je zaista uživao na ovogodišnjem Dakaru ispričao je novinaru portala Omnicorse na WTCC medija danu u Barseloni.

Ove godine kod tebe ima noviteta: auto ti je žut.
– Da, imamo novog partnera, DHL, taj sporazum ’izdiktirao’ je boje automobila. Moram da kažem da je Mekgregor, moj stari sponzor, odlučio da i ove godine ostane s nama, na čemu sam im zahvalan.

1546080_607338772699653_755798642452724035_n 10989166_607338916032972_2702968649789317870_nLepo je što si ponovo ovde…
– Veoma sam zadovoljan, vidim mnoge prijatelje, moći ću da se trkam na novim stazama… Jedva čekam početak.

Promenio si i svoj slogan iz „Nagutaj se moje prašine“ u „Jedi moj sir“. Ispričaj nam zašto…
– To je zanimljiva priča. Jedan moj prijatelj ima preduzeće koje proizvodi sirne namaze, pre mnogo godina bio mi je sponzor. Kada sam objavio da ću učestvovati na Dakar reliju, odlučio je da mi pomogne i stavi svoj logo na moju kacigu, ali je zato trebalo da joj promenim boju. To uopšte nisam želeo, iste boje imam godinama i želeo sam da ih zadržim. Neko mi je na Tviteru ukazao da bih u tom slučaju mogao da promenim i moto u „Jedi moj sir“, da bi to bilo dobro i da bi rešilo problem. Pomislio sam ’Do đavola, to je istina!’. Svidelo mi se to rešenje i odmah sam ga prihvatio.

_MG_4516(1) I11JLvVvcoronel_95Dakle, videćemo njegovu firmu i taj slogan i u WTCC-u?
– Da, mada moj prijatelj najpre nije želeo da nastavi, jer to sponzorstvo prilično košta. Ali, dva sata kasnije me je ponovo pozvao i kazao da rado prihvata. Istinski sam zadovoljan zato što je turing oduvek bio deo mene, godinama se tu trkam i apsolutno sam želeo da nastavim.

Pošto si pomenuo Dakar, kaži nam nešto više o toj avanturi?
– Vidite, to je bila uzbudljiva avantura, ali se tamo nikad više neću vratiti! Nikad više! Svi ti dani tokom kojih se kilometrima trkate sami… Osoba poput mene, koja voli da bude u društvu ljudi, ne može da trpi takvu kaznu! Osećao sam se kao Rambo. Ne, to nije za mene. Hvala mom bratu koji me je uključio u taj projekat, ali sada je dosta.