Mihail Gračov vozi za Engstlera u TCR seriji

Ruski vozač Mihail Gračov trkaće se za Likvi moli tim Engstler u inauguralnoj sezoni TCR Internacionalne serije.

U proteklih nekoliko sezona, Gračov je blistao na domaćoj sceni, osvojio je pet nacionalnih titula, dve u autokrosu (2011. i 2012) i tri u turingu. Turing lajt kategoriju pokorio je 2012. za volanom „ford fijeste“, a poslednja dva naslova stekao je u najjačoj takmičarskoj klasi u Rusiji, postavši šampion na krugu 2013, za volanom BMW-a 320si, zatim odbranivši krunu u 2014, vozeći isti automobil.

Logo_IMG_08 _F2_8220Zasad su poznata dva od tri vozača Likvi moli Engstler tima u TCR seriji. Jedan auto pripada Francu Engstleru, drugi Gračovu, a ime trkača koji će upotpuniti trio tek treba da bude objavljeno. Nemačka ekipa otvoriće sezonu nastupajući sa „seatima“, da bi se tokom godine prebacila na „VW golf“.

„Radujem se novom izazovu. Serija trka na tri kontinenta predstavlja nešto posebno. Turing takmičenja su moj teren i siguran sam da ćemo Franc i ja predstavljati moćan duet“, izjavio je 27-godišnji Gračov.

Automobilista iz Omska stekao je solidno iskustvo na međunarodnoj sceni. Nastupao je i pobeđivao u ADAC Prokar seriji, kao vozač BMW-a 320 TC učestvovao je na FIA ETCC rundama u Francuskoj i Slovačkoj 2014. i trijumfovao je na trci 1 na Slovakija ringu, a pojavljivao se i u Lamborgini supertrofeju.