Borković u Rusiji kreće sa dvanaestog mesta

Srpski automobilista Dušan Borković završio je kvalifikacije na Moskovskom autodromu kao dvanaestoplasirani i s tog mesta, iz šestog reda, a pored Renea Miniha, startovaće na obema sutrašnjim WTCC trkama.

Borković je na prvom treningu postigao 14. vreme (1:41,445), uz 12 izvezenih krugova, dok je na drugoj sesiji prešao svega 4 kruga i ostvario 17. rezultat (1:42,882).

U prvom segmentu kvalifikacija, srpski as bio je značajno brži. Zabeležio je krug od 1:40.288, kao dvanaestoplasirani je ušao u Q2 i time nastavio niz – od početka sezone je u kvalifikacionim vožnjama uspevao da bude među 12 najbržih.

U drugoj deonici Borković dugo nije izlazio na stazu, a i kada se pojavio, prešao je tek dva „izviđačka“ kruga i nijedan nije izvezao do kraja. Problemi koji su se na „RML kruzu“ #98 pojavili tokom treninga ipak nisu do kraja otklonjeni, pa Dušan nije ni postigao vreme u Q2. Zbog toga je njegova startna pozicija dvanaesta, što podrazumeva start iz šestog reda i na prvoj i na drugoj trci u Moskvi.

duca_BORKOVIC (1)„Zadovoljan sam svojim nastupom u prvom delu kvalifikacija. U daljem toku su svi popravili vreme, a ja zbog problema sa autom nisam mogao. Veliki hendikep je bilo i to što sam propustio drugi trening koji bi mi mnogo značio, jer ne poznajem stazu. Teško je bilo pokazati brzinu, jer je još od prvog treninga postojao problem sa set-apom i poluosovinom i on je ostao sve do kvalifikacija,“ preneo je Borković prve utiske.

Dušanu su još na trkama u Austriji oštećeni menjač i poluosovina na automobilu, pa njegov „kruz“ otežano skreće ulevo. Zbog otpora koji pruža volan, u Moskvi je čak i lakše povredio ruku.

„Moj tim je sve promenio, ali kvar je perfidan i nešto i dalje nije u  redu. Mehaničari će raditi celu noć da pronađu problem, moram da verujem da će tako i biti i da ću sutra izvesti sjajne obe trke,“ zaključio je Borković.