Borković: Voleo bih da u boksu ugostim Novaka Đokovića

Iako na zajedničkom WTCC testu na Katalunji nije vozio, jer mu automobil za 2015. nije spreman, Borković je bio na raspolaganju medijima.

U kratkoj izjavi za italijanski Omnicorse, prvi Srbin u Svetskom šampionatu turing automobila otkrio je da je sa svojih 207 cm visine jedva uspeo da sedne u „hondu sivik“ Protim rejsinga i ispričao je koliko je prošla WTCC sezona uticala na njegovu popularnost u Srbiji .

Novi auto, novi tim. Jesi li već imao prilike da isprobaš „hondu“?
– Zima je bila duga i mnogo mi je nedostajao WTCC svet. Zasad mi je J.A.S. motorsport omogućio samo probu sedišta, ali zbog moje građe bilo je zamorno ući u automobil. Osim toga, nažalost, moj prvi pravi test biće na prvoj trci u Argentini, jer će moj „sivik“ biti spreman tek tada.

U Srbiji si već zvezda. Da li ti je WTCC pomogao u tome?
– Da, popularnost mi je naročito porasla posle prošle godine. Auto-sport se kod nas ne prati mnogo, iako smo nacija koja voli sport. Činjenica je da sam se našao rame uz rame sa velikim šampionom Novakom Đokovićem, a to nisam očekivao i zato se osećam i pomalo postiđeno. Ali, bio bih srećan da ugostim Novaka u mom boksu ako bi želeo da jedne nedelje dođe da vidi WTCC trku.