Rajdel: Sa zadovoljstvom sam prihvatio da se vratim u WTCC

Rikard Rajdel vraća se u WTCC u celosezonskom programu sa „hondom“, posle nekoliko sezona odsustva, ili samo sporadičnih startova.

BTCC prvak iz 1998. nastupaće za ekipu Niklasa Karlsona, Nika rejsing, pod zastavom Honda tima Švedska, koji mu je omogućio start u TC1 „siviku“.

Tokom WTCC medija dana u Barseloni, prilikom svečane prezentacije sezone 2015, izveštač portala Omnikorse porazgovarao je švedskim pilotom, osvajačem pet trka u dosadašnjih 95 startova u Svetskom turing prvenstvu.

10359923_313459698808942_6473860075724350557_nDobro došao ponovo u WTCC! Kakvi su motivi tvog povratka?
– Veoma je lepo ponovo biti ovde, ponovo sam video mnoga poznata lica, ali i mnoga nova. Trkanje mi je oduvek bilo velika strast, mislim da Svetski šampionat turing automobila može da mi pruži stvarno uzbudljiv izazov u sezoni u kojoj ćemo obići mnoge zemlje i mnoge lepe staze.

Dakle, predlog Nika rejsing tima prihvatio si sa zadovoljstvom?
– Svakako, čim me je pozvao Niklas Karlson nisam se dva puta premišljao. Jedva čekam da sezona počne.

U etape na WTCC kalendaru 2015. spada i Nordšlajfe. Šta misliš o njemu?
– Izvezao sam malo krugova na toj pisti, svakako ne dovoljno da bih je upoznao, dok su neke moje kolege već imale priliku da se na njoj trkaju. To će sigurno biti izazov od kojeg se čovek naježi, jako uzbudljiv i verujem da ćemo se zabaviti. I baš me zanima kako će sve to tamo ispasti.