Borković ugostio Mihelisa u Beogradu i najavio sezonu 2015.

Pred velikim brojem novinara Dušan Borković je najavio svoju drugu WTCC sezonu, koja počinje 7. i 8. marta u Argentini. Srpski automobilista pobrojao je sve novine koje ga očekuju tokom 2015. i kao jednu od najvažnijih istakao povratak Jokohama trofeja za privatnike.

“Ovaj trofej je u WTCC uveden 2006. godine, a prošle sezone u njemu su mogli da nastupaju samo vozači klase TC2 turbo. Drago mi je da sada ponovo svi privatnici imaju pravo da se za njega takmiče, jer, pored posebnog sistema bodovanja, on nosi i poseban izlazak na pobedničko postolje i promociju vozača i tu ću sigurno tražiti svoje mesto. Pored “ševroleta”, za ovaj trofej takmičiće se i privatnici “honde i “sitroena”, objasnio je Borković.

Njegov specijalni gost bio je mađarski trkač Norbert Mihelis, četvrtoplasirani u Svetskom šampionatu turing automobila 2014. koji je za našeg automobilistu imao samo reči hvale.

“Veoma sam ponosan na Dušana jer znam koliko je teško uspeti u zemlji koja, kao i moja, nema bogatu tradiciju u auto-sportu. Na početku sezone Duca je pravio tipične početničke greške kroz koje smo svi prošli, ali u drugom delu sezone, pokazao je neverovatan talenat. Biće mnogo bolji ove godine i siguran sam da može da uđe u prvih pet sa brzinom koju je demonstrirao. Dušan nije mnogo vozio na testu, ali kada je bio na stazi pokazao je kakav je. Drugog dana je imao najbrži krug od svih vozača “honde”, kazao je Mihelis.

duca prezentacija 2

Dušan je obećao da će u novoj sezoni pokušati da napravi iskorak u odnosu na prethodnu, ali mu je cilj da, kao i do sada, vozi najbrže što je moguće. Jedini ozbiljan problem koji srpski vozač ima uoči starta šampionata jeste pozicija sedišta.

“Sa sedištem imam ozbiljne poteškoće zbog kojih su svi zabrinuti. Do treće trke u sezoni, jer tako propisi FIA nalažu, nema šanse da se bilo šta popravi. Uspeli smo samo da pomerimo pedale 10 cm ka gore i to mi malo olakšava poziciju. Inače, mogu da izdržim dva kruga u vožnji, posle mi se uklješti nerv i počne da trne noga od kuka na dole. Zbog nesnosnih bolova moram da se zaustavim. Ne znam kako će izgledati trka u Argentini, nadam se da ću uspesti da je izvezem, a da ne završim u bolnici”, rekao je Borković.

1 Comment

Comments are closed.