Borković ujedinio svetske trkačke zvezde zbog Srbije

Dušan Borković ove sezone ne predstavlja Srbiju samo trkajući se u Svetskom šampionatu turing automobila. Posle runde u Austriji, njegov debitantski nastup u jednom od najprestižnijih takmičenja pod patronatom FIA ostaće zapamćen i po humanitarnoj akciji za pomoć stanovništvu i poplavljenim područjima u Srbiji i regionu.

Loeb automobil ivan miler

Borković i njegov “NIS petrol racing by Campos” tim sproveli su akciju u koju su se uključili svi vozači u šampionatu, sama Svetska automobilska federacija, kao i Eurosport, jedan od organizatora i glavni medijski pokrovitelj takmičenja.
Borković je tokom tri trkačka dana na Salcburgringu davao izjave o načinu na koji se može pomoći, a brojni baneri i bedževi krasili su automobile i delove staze u Austriji. Među slikama koje su obišle planetu svakako su i one na kojima je Borković s legendama automobilskog sporta i višestrukim svetskim šampionima Sebastijanom Loebom, Ivanom Milerom, Rob Hafom i Endijem Priolom.

BANE0900 rob huff

Sve ekipe koje se takmiče u WTCC zalepile su na svoje automobile internet stranicu za pomoć www.floodrelief.gov.rs, a na Borkovićevom “ševroletu kruz” #98, kao i na automobilu njegovog timskog kolege Iga Valentea bila je ispisana poruka “Reci, podrži, spasi. Pomozi Srbiji” i #support Serbia.