Hondi dva mesta na podijumu na drugoj trci u Austriji

Gabrijele Tarkvini ponosno je zauzeo drugo mesto na pobedničkom postolju posle druge trke na Salcburgringu. Iako je iskusni Italijan u trku 2 krenuo sa pol pozicije i svoju prednost je zadržao i posle restarta, u 13. krugu je morao da kapitulira i prvo mesto prepusti Hoseu Mariji Lopesu. I drugi fabrički vozač japanskog proizvođača, Tijago Monteiro, pridružio se svom kolegi na podijumu, zauzevši treće mesto, dok je Norbert Mihelis u privatnom “siviku” došao do četvrte pozicije. Mehdi Benani je kroz cilj prošao kao osmi i potvrdio je pouzdanost performansi Honde u Austriji.

Od trenutka kada su se crvena svetla pogasila na startnom semaforu i označila start trke 2, sva četiri “sivika” pojurila sa ka prvoj krivini. Monteiro se probio između privatnih Hondi i postao je prvi Tarkvinijev pratilac, a Benani je bio ispred Mihelisa. U tim trenucima, iza vodećih se desio veliki udes u kome su dva automobila završila u zaštitnom zidu dok su još dva morala da odustanu, zbog čega je trka prekinuta na 30 minuta.

2014_wtcc_salzburgring_ 1292Tarkvini, Monteiro i Mihelis pokušali su da iskoriste sve prednosti formacijske vožnje u zavetrini kako bi umakli konkurenciji, dok je Benani izgubio nekoliko pozicija na restartu. Iskusni Italijan napravio je prednost od 1.2 sekunde u odnosu na Monteira, koji je bio pod velikim pristiskom Lopesa. Gabrijele je održavao minimalno vođstvo sve do poslednjih pet krugova,  kada se na stazi ponovo pojavio sigurnosni auto. Argentinac nije propustio priliku da na drugom restartu obiđe Tarkvinija i iza sebe ostavi tri vozača Honde, koji su završili na pozicijama dva, tri i četiri.

I pored toga što je veći deo trke proveo na prvom mestu, Gabrijele Tarkvini bio je zadovoljan učinjenim: “Nadao sam se da mogu da izdržim do kraja, ali kada me je Lopes sustigao bilo je nemoguće odupreti se. Ali, srećan sam što sam stekao nove poene, nastavićemo da se borimo, još mnogo trka ima da se vozi.”

2014_wtcc_salzburgring_ 1007Tijago Monteiro četvrti put se popeo na podijum u ovoj sezoni. “Startovao sam veoma dobro, pratio sam Gabrijelea tokom prvog kruga, posle čega je trka bila prekinuta. Dva mesta na podijumu, to je nagrada za tim koji se mnogo trudio kako bi došao do ovakvog rezultata. Nastavićemo da poboljšavamo šasiju, na današnjim trkama osećaj u automobilu bio je stvarno dobar.”

Za Norberta Mihelisa ovaj rezultat bio je bolji nego što je očekivao pre austrijske WTCC runde: “Veoma sam zadovoljan 9. i 4. mestom, jer treba da ostanemo u borbi za bodove. Mislim da smo izvukli najbolji mogući rezultat na stazi koja je ovako brza. Jedva čekam sledeću rundu u Moskvi. Dopada mi se tamošnja staza i nadam se dobrom rezultatu.”

S druge strane, Daisuke Horiuči, šef odeljenja razvoja Hondinih WTCC agregata bio je razočaran: “Teško je pobeđivati na ovom nivou. Naši vozači do maksimuma su iskoristili efekat vožnje u zavetrini. Nastavićemo da poboljšavamo performanse korak po korak, sa ciljem da budemo konkurentniji.”

“To je bila najbolja taktika koju smo mogli da primenimo i veoma sam ponosan na ceo tim koji se toliko trudio ovog vikenda. Vozači su obavili odličan posao, mi uvek pokušavamo da izvučemo maksimum iz svih naših automobila,” zaključio je Alesandro Marijani, direktor J.A.S. motorsporta.