Konačno kompletan trkački vikend za Vesnića

Peto mesto u prvoj i nesrećno sedmo u drugoj trci bilans je takmičarskog vikenda Milovana Mikice Vesnića u Austriji. Tako je tim na Salcburgringu uknjižio šest novih bodova u ETC kupu i, što je definitivno najbitnije, konačno je priveo kraju obe trke bez većih tehničkih problema, a automobil je sve bliže formi koja omogućava borbu za vrh.

2014-05-25 08-49-59 - IMG_3040 copy

Još od početka vikenda Vesnić je bio na nekoliko desetinki iza svojih glavnih konkurenata i aktuelnog šampiona Fulina, a u nekoliko navrata uspeo je da postavi bolja vremena čak i od takmičara sa vozilima jače klase TC2T. Koliko je konkurencija i u samoj Vesnićevoj klasi TC2 S2000 napredovala u odnosu na prošlu godinu govori i činjenica da su se na treningu postizala vremena za gotovo sekundu brže nego u sezoni 2013.

Uz malo problema tokom treninga i loše pozicije na stazi Vesnić se na startu prve trke našao na četvrtom mestu u klasi. Tokom same trke automobil je funkcionisao odlično negde do sedmog od ukupno dvanaest krugova, nakon čega su se pojavili problemi sa podupravljanjem, što je Mikicu u završnici koštalo jedne pozicije. Peto mesto u klasi i osmo u apsolutnom poretku, od ukupno 25 takmičara iz cele Evrope, Milovanu Vesniću donelo je prvu startnu poziciju za drugu trku. Nažalost, u startnoj proceduri auto je u vozačkom smislu „iscureo“ nekoliko santimetara što su sudije okarakterisale kao prerani start i usledila je kazna prolaska kroz boks. Do kraja je Vesniću ostalo samo da stigne do cilja i ubeleži koji poen, bez mogućnosti da se vrati u borbu za vrh.

Konačni utisak je više nego pozitivan, jer je tim, nakon gomile tehničkih problema uspeo da sopstvenim snagama i uz pomoć prijatelja iz Slovačke, Češke i Nemačke osposobi automobil za borbu sa konkurencijom. Vesnić je konačno skupio i prave trkačke kilometre sa BMW-om, što će sigurno doneti bolje rezultate u budućnosti. Nažalost, u sivilu ekonomske situacije u Srbiji, budućnost tima i njegovo dalje učešća u Evropskom kupu sada su u rukama drugih, a nastup na trci u Belgiji, koja je na programu za mesec dana, pod velikim je znakom pitanja.