Borković uknjižio dva nova boda na Frankoršampu

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je dva boda na Spa Frankoršampu, zauzevši deveto mesto na cliju trke 1. On u generalnom plasmanu Svetskog šampionata turing automobila ima 17 poena i trinaestoplasirani je u poretku vozača.

Zbog promene motora koju je tim NIS petrol/Kampos rejsing obavio tokom noći, Dušan je u trku 1 krenuo sa poslednje, 21. pozicije. U krugu za zagrevanje konstantovano je da iz njegovog automobila curi ulje, ali su mehaničari ovaj problem uspeli da otklone pre starta.

Begija 1 belgija 2

Već u drugom krugu, srpski automobilista izbio je na 11. mesto, pretekavši „C-elize“ kineskog vozača Maa i nagovestio je da može do bodova. Kazneni prolasci Benanija i Valentea kroz boks Borkoviću su prokrčili put do pozicije devet, gde je i završio trku, odolevajući napadima Ma Ćinghue i Toma Čiltona.

Duca je tako u poslednjoj evropskoj trci ove sezone osvojio dva poena, a serija trka u kojima nije stizao do bodova, koja je trajala od Hungaroringa do Moskve, najzad je prekinuta.

„S obzirom da sam bio prinuđen da promenim motor i da sam zbog toga startovao sa 21. pozicije, ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe. Posle dužeg vremena, osvojio sam bodove koji mi mnogo znače za nastavak sezone. Da sam uspeo da završim drugu trku, sigurno bih stigao bar do sedme pozicije jer sam imao brzinu, ali šta da se radi, ipak je ovo Svetski šampionat,“ rekao je Borković.

AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014

U trci 2, srpski trkač startovao je sa daleko izglednije 11. pozicije, ali mu je prilikom kontakta sa Lebom pukao spliter i više nije mogao da skreće, pa je u šestom krugu morao da ode u boks i pre vremena završi trku.

„Krenuo sam jako dobro. Dva kruga je Leb bio ispred mene. Pokušao sam u dva navrata da ga prođem, ali me je on možda i malo nefer zatvorio i tom prilikom sam celim automobilom izleteo sa staze i polomio spliter. Auto nije mogao više da skreće i bio sam prinuđen da odem u boks,“ ispričao je Borković

Trkački vikend u Belgiji bio je poslednji vožen u Evropi u ovoj WTCC sezoni. Iduća runda Svetskog šampionata održava se u Argentini 2. i 3.avgusta.