Lopes pobedom učvrstio vođstvo, Koronel na podijumu u trci 2

I u trci 2 na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp Sitroen je “oduvao” konkurenciju. Hose Marija Lopes pobedio je peti put ove sezone, ispred Ivana Milera i Toma Koronela.

Koronel je na startu poveo, pretekavši Morbidelija, koji je nešto kasnije izgubio i drugo mesto od Monteira. Valente je udario u Lopesa, ali i jedan i drugi automobil nastavljaju trku, s tim što su Lopes i Miler prošli mladog Francuza.

Borkovića je na startu pretekao Čilton, dok se Ma Ćinghua na začelju borio sa “ladama”.

U drugom krugu Borković vraća poziciju 11 i odmah zatim pretiče i Benanija za 10. mesto. Lopes lako i bez borbe dobija duel sa Tarkvinijem, pa sa Mihelisom, i drugi krug završava kao četvrtoplasirani.

Miler u trećem krugu ne gubi vreme, već prati timskog kolegu i pretiče dva “sivika”, iako se vidi da mu je deo oko branika auspuha delimično oštećen. Leb počinje da se muči sa Valenteom, nakratko izleće sa staze, a duel dobija tek krug kasnije. 

AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014

Tarkvini je sledeća Lebova žrtva, a za to vreme Koronel pravi prednost ispred Monteira, koga već počinje da pritiska Lopes. U četvrtom krugu, Portugalac predaje poziciju bez borbe i Lopes nastavlja da dominira na stazi.

U petom krugu Leb dobija duel s Mihelisom, a Miler s Morbidelijem, Ma Ćinghua odlazi u boks i završava trku, što će se nešto kasnije desiti i Borkoviću.

Koronel skoro čitava dva kruga uspeva da drži Lopesa iza sebe i jedini pokazuje zube u odbrani pozicije. U sedmom krugu Miler je pretekao Monteira, i to sa spoljne strane, a nekoliko krivina kasnije, oba “sitroena” pretiču Holanđanina, Lopes posebno atraktivno, na prilasku krivini O ruž.

AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014 AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014

Na pozicijama jedan i dva, Lopes i Miler završavaju trku, s tim što je Argentinac u samo dva kruga povećao prednost za čitave 2,5 sekunde. To je peta njegova pobeda ove sezone i njom je učvrstio svoje vođstvo u generalnom plasmanu ispred timskih kolega Milera i Leba.

Treći je kroz cilj prošao Koronel, koji Spa-Frankoršamp smatra za domaću stazu. Četvrto mesto je teškom mukom od Leba sačuvao Monteiro. Morbideli je završio na šestoj poziciji, dok je kao sedmoplasirani na cilj stigao Mihelis, kome je ovaj vikend bio debitantski na belgijskoj stazi. Osmi je bio Tarkvini, a spisak osvajača bodova završavaju vozači “kruza”, Valente i Čilton.

Pobednik trke u TC2T klasi šampionata i ovoga puta bio je Franc Engstler.

U WTCC sledi duža pauza, karavan se seli iz Evrope, a sledeća runda će biti vožena na stazi Terme Rio Ondo u Argentini 2. i 3. avgusta.