ETCC: dvostruke pobede Karamiševa i Fulina, sve rešava Sicilija

Četvrta runda Evropskog kupa turing automobila na Spa Frankoršampu ostaće upamćena po tome što su u svim takmičarskim klasama isti vozači osvajali i trku 1 i trku 2.

Posle svega viđenog tokom ETCC trkačkog vikenda u Belgiji reklo bi se – očekivani rezultati na kraju dve vožene trke. To se pre svega odnosi na dve najjače klase serije, TC2T i TC2. S druge strane, kiksevi dosadašnjih lidera u monomarki i klasi S1600 obećavaju vrelu jesen na Siciliji.

_G0_8363 _DSC1624

Dvostruku pobedu u najjačoj klasi TC2T ostvario je Nikolaj Karamišev u „ševrolet kruzu 1.6T“ Kampos rejsing. Provozao se u trci 1, malo namučio u trci 2 samo zbog „kontra“ starta i gužve na stazi, te uspeo da Matu Homoli „skine“ pobedu u poslednjem krugu. Homola, s druge strane, može biti zadovoljan sa dve druge pozicije, jer je uspeo da odmakne problematičnom Igoru Skuzu u generalnom plasmanu TC2 turbo klase ETC kupa.

Ukrajinac je kiksom i odustajanjem u trci 2 sebi napravio veliki problem u borbi za sam vrh. Iskreni da budemo, u konkurenciji od 4 automobila pohod od dna ka vrhu i nije toliko težak, posebno ako se uzme u obzir kolikim budžetom i kako dominantnim vozilima raspolažu Kamposovi vozači.

I Petr Fulin je za volanom BMW-a 320 TC na Frankoršampu osvojio i trku 1 i trku 2. Čeh, reklo bi se, ove godine može da zahvali Mađaru Norbertu Kišu, koji mu je svojim preskakanjem ETC rundi  „pomogao“ da dođe na korak do druge titule u klasi atmosferskih S2000 automobila. U prilog ovoj tezi govori činjenica da je “alfa 156” S2000 mađarskog Unikorse tima, uprkos problemima sa oslanjanjem tokom celog vikenda, povratnika u ETCC Filipa Sladečku dovela od trnja do zvezda.

_G0_8366 _G0_9204

Ista ta “alfa” je, podsećamo, sa Kišom za volanom u Francuskoj nesrećno odustala nakon vođstva i borbe sa mnogo jačim turbo automobilima. Već na sledećem trkačkom vikendu u Slovačkoj, taj automobil je “oduvao” konkurenciju, pa i gorepomenutog Fulina.

Kiš se nakon toga, srećom po Čeha, vratio svojoj domicilnoj disciplini, trkama kamiona, Unikorse je zbog nedostatka sredstava preskočio Austriju, da bi ovog vikenda stariji Sladečka u dve trke ostvario ono što mu nije pošlo za rukom nikada u dosadašnjoj karijeri. Bez namere da potcenimo Filipa, ali treće i drugo mesto, uz vremena po krugovima koja odgovaraju onima koje je postizao neprikosnoveni Fulin, bez testova na stazi Spa (Fulin ih je imao!), pokazuju koliki potencijal ima prastara “alfa 156” S2000. Taj auto je sa vozačem klase Norbija Kiša za volanom u Belgiji definitivno mogao da ima isti rezultat kao i u Slovačkoj.

Drugi vozač Krenek motorsporta, Mihal Matejovski, može biti zadovoljan samo novim bodovima kojima je učvrstio drugo mesto u generalnom plasmanu, ali ne ni činjenicom da su u trci 1 i Samuel i Filip Sladečka završili ispred njega, niti svojim nastupom generalno.
_G0_9355 _D4G4437
Švajcarac Kristijan Fišer, koji je zablistao na „svom“ terenu na Salcburgringu, pokušaće da potisne iz sećanja belgijski vikend. Odustajanje u prvoj, te sedmo mesto u drugoj trci nakon penalizacije od 30 sekundi, ugasili su vatru nade koju je trka u Austriji raspalila.

Isto važi i za njegovog zemljaka u superbrzoj “hondi sivik”, Petera Riklija, koji nakon 8 ETCC trka, istina, još drži poziciju tri u generalnom plasmanu TC2 klase. Svi oni, uz mladog Samuela Sladečku kojem je vikend pokvarilo odustajanje zbog kvara u trci 2, pokušaće da na Siciliji poprave svoj plasman i što bolje iskoriste neki novi kiks konkurenata.

_G0_9236 ETCC_spa-test

Kada već pominjemo vikende koji se zaboravljaju, i lider u monomarki, Finac Aku Pelinen, čuveni Spa neće pamtiti po dobru. Loš rezultat mladog pilota dozvolio je konkurenciji da ozbiljno pripreti pa su sada dupli pobednik Belgije, Rus Dmitrij Bragin, i Nemac Andreas Pfister odmah iza njega.

Nemica Ulrike Kraft se nakon incidenta sa Skuzom u Austriji proslavila izjavom da nisu automobili klase S1600 prespori, već su oni iz klase TC2 isuviše brzi. Ona, i pored dominacije na treninzima, nije uspela da u istom maniru „teroriše“ konkurenciju na trci, te je nakon dvostruke pobede Žila Bruknera u Spa lidersku poziciju na tabeli morala da preda vozaču iz Luksemburga. Samim tim, i odluka o osvajaču najslabije ETCC klase odložena je do septembra.
_G0_8369 _G0_9218
Do trke na autodromu Perguza na Siciliji očekuje nas tri meseca duga pauza u ETCC seriji. Nikome od njenih učesnika nije poznato zbog čega toliki odmor, a ni zbog čega je u kalendaru ponovo neravna staza „na kraju sveta“. Odgovor i računicu, naravno, imaju organizatori, a da bi obezbedili da svi timovi budu na trajektu za Perguzu, osigurali su se stavkom iz pravilnika, kojom se poeni na ovoj trci dupliraju (pobednik u dve trke uz pol poziciju može uknjižiti ogromna i neverovatna 43 boda).

Kome će ova matematika ići u prilog a kome ne, videćemo krajem septembra, a do tada se opraštamo od ETC kupa, koji je definitivno i ove godine nastavio svoju uzlaznu putanju i uneo nov kvalitet na evropsku, pa i svetsku turing scenu.