Borkovićev „ševrolet“ spreman za Šangaj

Posle sudara koji je srpski as doživeo na stazi u Pekingu i u kojem je njegov automobil pretrpeo velika oštećenja, ljudi iz Kampos rejsinga uspeli su da osposobe „kruz“ #98 za takmičarski vikend u Šangaju i današnje testiranje.

Mehaničari Kampos rejsinga popravili su automobil u garaži partnerskog, kineskog tima. Na vozilu je od utorka radilo tridesetak ljudi, dok su neophodni delovi u toku jučerašnjeg dana stigli iz Evrope.

„Na današnjem testu nisam izvezao ni ceo krug. Prezadovoljan sam kako je moj tim obavio posao, iako je otkriven jedan veći kvar koji su odmah posle testa otklonili. Posle svakog sudara ima sitnih problema, pa je tako i sada. Još mora da se radi na pumpi servo volana. Iz nje je tokom testiranja curelo ulje, pa sam morao da prekinem vožnju. Tim je brzo uočio problem, ali nije bilo moguće da se otkloni tokom sesije i zato sam prekinuo testiranje,“ objasnio je Borković.

fp0 1 fp0 2Iako Dušanov tim nije imao priliku da radi na podešavanjima, se vozač iz Pančeva nada se da će do kvalifikacija sve biti spremno i uigrano.

„Nažalost nema više testova danas, ali moramo da iskoristimo maksimalno ovo što imamo. Zahvalan sam na prilici koju mi je Kampos pružio svojim napornim radom i što će mi do daljeg finansijski izadji u susret, kako bih uspeo da završim ovu trku. Za dalje ćemo se moj NIS Petrol tim i ja boriti posle ove trke. Sada je fokus samo Šangaj. Staza je tehnički zahtevna i brza, potrudiću se da je sutra dobro ispitam i nadoknadim ono što danas nisam uspeo,“ kazao je srpski trkač po završetku testa.