Šangaj, test: Najbrži Lopes, Miler i Mihelis

Najbrži krug testa koji je otvorio takmičarski WTCC program na Međunarodnom autodromu Šangaj izvezao je Hose Marija Lopes, i to u samoj završnici sesije.

Sa 0,199 sekundi zaostatka sledio ga je Ivan Miler, inače vodeći od početka pa sve do poslednjih minuta testa, dok je Norbert Mihelis bio 0,354 sekunde sporiji od Argentinca i završio je kao trećeplasirani.

Ne bi se reklo da je test u Šangaju obilovao naročitim uzbuđenjima. Tokom pretežnog dela tridesetominutne sesije čelne tri pozicije držali su puleni Sitroen rejsinga, Ivan Miler (krug: 1:50,895), Sebastijan Leb i Ma Ćinghua. U dvadesetak daljih minuta, Miler je bio suvereno vodeći i niko mu se nije ni približio ni pre nego što je on sam poboljšao sopstveno vreme za tri destinke.

450_MICHELISZHonde su delovale kao najozbiljniji pratioci „C-elizea“, što je u finišu potvrdio Mihelis, ubacivši se u do tog trenutka neprikosnoveni niz Sitroen rejsinga, iza Milera, a ispred Leba i Maa. Nedugo potom, reagovao je i dotle ne preterano zapaženi Lopes, izvezavši apsolutno najbolji krug testa u vremenu 1:50,396.

Solidnu formu „sivika“ potvrdili su petoplasirani Tarkvini (+0,701), sedmoplasirani Benani (+0,958) i osmoplasirani Monteiro (+1,148). Dva „ševrolet RML kruza“ ušla su u prvih deset, a vozili su ih Igo Valente i Tom Čilton.

Trkači „lade“ završili su u formaciji, na pozicijama 11, 12 i 13, u poretku Tompson – Haf – Kozlovski, i bili su od 2,1 do 2,6 sekundi sporiji od Lopesa.

Dušan Borković je zbog problema sa upravljačkim mehanizmom izvezao samo jedan instalacioni krug i na prvom testu nije zabeležio vreme.

Test1