Borkoviću četiri boda u Argentini

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je osmo mesto i četiri poena u trci 2 na stazi Terme Rio Ondo, na argentinskoj rundi Svetskog šampionata turing automobila, dok je u trci 1 odustao zbog gumi-defekta. Posle osme od dvanaest WTCC rundi on se u generalnom poretku vozača nalazi na 14. poziciji, sa ukupno 21 bodom.

Pošto prvi put ove sezone nije prošao u drugi krug kvalifikacija, Borković je morao da se zadovolji 14. startnim mestom na obe trke. U prvoj vožnji je posle starta vrlo brzo napredovao do 11. pozicije, kada je započeo borbu sa Tomom Koronelom. Posle neuspelog napada na Holanđanina, Dušana su pretekli Tompson i Morbideli, a zatim je na „kruzu“ #98 pukla zadnja leva guma, pa je Borković dovezao auto do boksa i tako je okončao prvi nastup.

autogrami 4Visoki Pančevac nastupio je podjednako agresivno i u trci 2. U drugom krugu ušao je u hrabar duel sa Sebastijanom Loebom, a pozicije 10 dočepao se posle odustajanja timskog kolege Iga Valentea. Za još jedno mesto popeo se u devetom krugu, kada je iz trke otpao Tom Čilton, a jedan krug kasnije, Borković je za sobom ostavio Mehdija Benanija i stečenu osmu poziciju zadržao je do karirane zastave. Trku 2 srpski vozač je završio kao najbolje plasirani vozač „ševrolet RML kruza“.

„Bilo je pakleno vruće na stazi. U drugoj trci sam sa spoljne strane obišao dva Sitroenova vozača, i Milera i Leba, ali sam popustio da se ne bih sudario s nekim. Pogotovo posle iskustva iz prve trke, kada sam doživeo da pukne guma posle duela sa Koronelom,“ kazao je Borković i istakao da mu je bilo važno da se iz Argentine ne vrati praznih šaka.

„Bio sam stabilan i hteo sam da završim trku. Video sam da sam napravio distancu prema takmičarima iza sebe, a nije ni bilo vremena da napadam dalje. Zbog velikih vrućina, gume su vrlo lako mogle ponovo da stradaju,“ dodao je Dušan.

duca i mihelisSrpskog automobilistu očekuje pauza do jesenjeg nastavka šampionata. „Provešćemo avgust i septembar u traženju sponzora i radu na automobilu sa inženjerom, nažalost, bez testova zbog manjka finansija u budžetu,“ konstatovao je Borković.

Posle Argentine WTCC-u sledi dvomesečno mirovanje, a potom seoba u Aziju, gde će biti vožene poslednje četiri runde šampionat. Prva od njih na programu je u Pekingu, 4. i 5. oktobra.