Pečito dominirao i u trci 2, Haf dovezao “grantu” do 2. mesta!

Prvi trkač kome je uspelo da osvojio obe trke jednog vikenda ove WTCC sezone jeste Hose Marija Lopes. On je pobedom u trci 2 na stazi Terme Rio Ondo napravio prednost od 60 bodova u generalnom plasmanu ispred Ivana Milera koji je i drugu trku u Argentini završio na trećem mestu.

Pečitova pobeda na domaćoj stazi možda je ostala pomalo u senci prvog podijuma za Ladu otkad učestvuje u WTCC-u. Rob Haf je zahvaljujući inverznom startnom rasporedu krenuo sa pol-pozicije i briljantnom vožnjom uspeo da nekonkurentnu “grantu” doveze do drugog mesta.

Početak trke 2 bio je veoma uzbudljiv, Haf je startovao odlično i poveo kolonu, dok se Lopes gurkao sa Koronelom, što je Holanđanina bacilo na 15. mesto. Tri “honde sivik”, Benanijeva, Tarkvinijeva i Monteirova, pretekle su Valentea, dok je Miler veoma nervozno napadao Leba sa svih strana i pretekao ga krug kasnije. Borković je, kao i u trci 1, uspeo brzo da se popne do 11. mesta.

Čitav drugi krug Miler je jurio Valentea i tek krug kasnije uspeo je da ga pretekne u borbi za sedmo mesto. Valente je odustao i na trci 2.
Haf tokom četvrtom kruga održava svoju prednost od sekunde ispred Benanija, a Borković stiže do 10. mesta. Benani u sledećem krugu gubi poziciju od Tarkvinija, pa zatim i od Monteira.

bigm_443_Lopez 10425174_525048444262020_5804113195955679327_n

Lopes pretiče i Čiltona i Benanija u 5. krugu, s tim što je nešto teži posao imao sa “kruzom” nego sa “sivikom”. Monteiro pokušava da zadrži Lopesa, ali bezuspešno, pa u 6. krugu Lopes s neverovatnom lakoćom stiže do pozicije 3. Miler se muči sa Čiltonom i ne uspeva da ga pretekne sve do kraja 7. kruga.

Đani Morbideli kažnjen je prolaskom kroz boks zato što je udario Tompsona, pa to pomera Borkovića na 8. mesto, a Tompsona ponovo dovodi do jednog boda.
Leb pokušava da izgura Čiltona, što će krug kasnije dovesti i do odustajanja engleskog vozača, a Francuz ne biva kažnjen za to.

small_2014_photo_212

Haf u 9. krugu bez borbe prepušta prvu poziciju Lopesu. Miler ne uspeva da pretiče rivale sa takvom lakoćom, pa Monteira prolazi na kraju 10. kruga, a duel s Tarkvinijem dobija tek na kraju kruga 12. Pošto je izgubio puno vremena, do kraja trke mu ne polazi za rukom da stigne i prestigne Hafa, koji kroz cilj završava na neverovatnom drugom mestu, sekund ispred četvorostrukog WTCC šampiona.

U TC2T klasi ponovo je pobedio Franc Engstler, a argentinski debitant Ečevarija završio je drugi, osiguravši dvostruku pobedu u klasi Likvi moli timu Engstler.

Apsolutni poredak prvih deset na kraju je bio: Lopes, Haf, Miler, Tarkvini, Monteiro, Leb, Mihelis, Borković, Benani, Tompson.

Sledeća WTCC runda vozi se u Kini, 4. i 5. oktobra na stazi Goldenport park u blizini Pekinga.