Lopes osvojio domaću trku, dve “lade grante” u bodovima!

U trci 1 na stazi Terme Rio Ondo u Argentini trijumfovao je, bez ikakvih problema i iznenađenja, Hose Marija Lopes. On je trku poveo sa pol pozicije i niko mu se nije ni primakao tokom 13 krugova.

Na prvoj krivini su najgore prošla druga dva vozača “sitroena c-elize” Ivan Miler i Sebastijan Leb, koje je pretekao Norbert Mihelis u privatnoj “hondi sivik” Zenge Motorsporta i probio se na drugo mesto. Mađar se sjajno držao tokom čitave trke, a Miler je uspeo neznatno da mu se primake tek u poslednja tri kruga, dok je Leb trku završio 3,5 sekundi iza timskog kolege.

bigm_554_PADDOCK bigm_635_MICHELISZ

Dušan Borković je u prvom krugu došao do 11. mesta, a već u drugom je počeo da se bori sa Tomom Koronelom za 10. poziciju. Tom Čilton je povremeno pokazivao zube Tijagu Monteiru, ali je samo u četvrtom krugu uspeo da izvede napad, i to bez uspeha.

Najveće iznenađenje čitavog trkačkog vikenda priredio je Rob Haf, koji je posle nekoliko krivina u prvom krugu uspeo da sa 10. dođe do 7. mesta, na kojem je trku i završio.

bigm_556_HUFF

U petom krugu je Borković uspeo da pretekne Koronela, ali je iskusni Holanđanin vratio poziciju već na sledećoj krivini, a odmah za njim, Dušana su pretekli i Tompson i Morbideli.

U šestom krugu je odustao Igo Valente, posle kontakta sa Mihailom Kozlovskim. Peh se dogodio i Dušanu Borkoviću, koji je svoj “kruz” parkirao posle oštećenja zadnje leve gume u osmom krugu.

Gabrijele Tarkvini je u 8. i 9. krugu uspevao da se primakne Robu Hafu, ali do ozbiljnijeg napada nije došlo.

Dva kruga pred kraj, Tompson je počeo da ugrožava Koronela za poslednji raspoloživi bod, a preticanje je uspeo da izvede na pretposlednjoj krivini, pa je Lada uspela da sa dva automobila učestvuje u raspodeli bodova.

U TC2 turbo klasi ponovo je trijumfovao Franc Engstler, dok njegov je timski kolega, Argentinac Ečevarija, na svom WTCC debiju završio sa krugom zaostatka.

Konačni plasman prve desetorice bio je: Lopes, Mihelis, Miler, Leb, Monteiro, Čilton, Haf, Tarkvini, Benani i Tompson. Pečito Lopes povećao je vođstvo u generalnom plasmanu ispred Milera na 50 bodova.