Najnovije: Borković diskvalifikovan, ostao bez bodova!

Poslednje vesti koje su stigle iz Argentine krajnje su nepovoljne za srpskog WTCC vozača Dušana Borkovića.

Kako obaveštava zvanični sajt šampionata, Dušanov rezultat iz trke 2 je izbrisan, zato što je na tehničkom pregledu utvrđeno da je klirens  njegovog “ševroleta” manji od dopuštenih 60 milimetara. Kampos rejsing žalio se na sudijsku odluku, pa rezultat trke 2 ostaje provizoran. Ukoliko žalba ne urodi plodom, srpski trkač ostaće bez osmog mesta i vredna četiri boda u šampionatu.

Podsećamo, problem sa neodgovarajućim odstojanjem auta od tla Borković je imao i na Hungaroringu. I tamo je klirens bio manji od dozvoljenog, pa je Pančevac izgubio pol poziciju na inverznom startu za trku 2.

339_ECHEVARRIA 427_ECHEVARRIASudije su posle trka na stazi Terme Rio Ondo intervenisale u još jednom slučaju. Argentinski debitant Kamilo Ečevarija završio je trku 2 kao drugi u TC2T klasi, ali je procenjeno da je prouzrokovao incident sa rivalom iz kategorije Džonom Filipijem. Stoga je Ečevarija pomeren za jednu poziciju naniže, a Filipi je “nasledio” drugo mesto u trci.

A pošto su se, poneseni slavljeničkim raspoloženjem, mehaničari Sitroen rejsinga i Lada sport Lukoila popeli na zid boksa, što je prekršaj FIA međunarodnog sportskog  kodeksa, i jedan i drugi tim kažnjeni su sa po 500 evra.