Haf: Podijum je nagrada mom timu

Na trkačkom vikendu u Argentini, na stazi Terme Rio Ondo, na najviši stepenik podijuma dva puta se popeo ljubimac domaće publike Hose Marija Lopes. Iako je Pečito ovim pobedama uvećao svoju bodovnu prednost na +60 ispred timskog kolege Ivana Milera, mnogima će ovaj vikend ostati u pamćenju po neverovatnom uspehu Lade, čija su dva iskusna vozača obe trke završila u bodovima. Zablistao je Rob Haf, koji je u trci 2 stigao do neočekivanog drugog mesta.

Iako je Norbert Mihelis  putovao do Argentine tri dana i nije stigao na test u petak, apsolutno je nadmašio sve ostale vozače “honde”, završivši trku 1 kao drugoplasirani. U obe trke, pretendent na titulu Ivan Miler morao je da se zadovolji najnižim stepenikom na podijumu.

small_2014_photo_214

Evo šta su vozači rekli na kraju vikenda u Argentini.

“Ovo je za mene bio veoma emotivan vikend. Trkati se ovde, ispred moje porodice, prijatelja i navijača veoma je posebno. Povrh svega, uspeo sam da pobedim na obe trke i to je fantastično! Želim da se zahvalim svojoj porodici i svima koji me podržavaju, timu, mehaničarima i mojim timskim kolegama. Da nije njih, ja ne bih ni bio ovde… Same trke su možda sa strane izgledale jednostavno, ali nisu bile. Nije bilo lako ostati usredsređen i dovršiti posao. Zadovoljan sam jer sam oba puta dobro startovao. To mi je omogućilo da izgradim solidnu prednost u trci 1. U trci 2 sam malo izleteo na travu prilikom starta, bojao sam se za svoj hladnjak, ali sve je bilo dobro, i mogao sam da napadam da bih se probio ka vrhu. Naravno, veoma mi je pomogla činjenica da sam se na ovoj stazi trkao mnogo puta i poznajem svaku tačku piste i znam gde može da se pretiče. Ovo je bio savršen vikend na mestu gde sam to najviše želeo da se dogodi… Što se tiče šampionata, ništa još nije završeno i sada dolazi za mene teži deo, pošto ne poznajem azijske staze. Ali, potrudićemo se da radimo kao i do sada, pa ćemo videti…”, ispričao je Lopes posle dva veoma emotivna izlaska na podijum u rodnoj zemlji.

bigm_707_LOPEZ

“Zaista je predivno ponovo biti na podijumu. Veoma sam srećan zbog tima, ovo je nagrada za njihov neverovatan višemesečni rad. Automobil je izuzetno napredovao, to je proces koji smo gradili korak po korak, ali se na kraju isplatilo. Prolazak u Q2 je naravno bio od suštinskog značaja, imali smo sreče da startujemo sa pol-pozicije u trci 2, ali i dalje mislim da smo pokazali dobar tempo i stalnost i veoma sam srećan zbog celog tima. Mi nismo velika ekipa, ali smo požrtvovani radnici i timski duh je na izvanrednom nivou”, izjavio je Rob Haf posle osvajanja drugog mesta na trci 2.

bigm_677_START

“Sjajno je što sam izašao na podijum u trci 1 i uzeo bodove u trci 2, iako sam propustio test u petak, pa sam morao to da nadoknadim tokom vikenda. Odlično sam startovao u trci 1 i uspeo sam da se održim napred, to dokazuje da se poboljšavamo i to je dobra vest. Takođe želim da kažem koliko sam srećan što sam bio deo ovog predivnog vikenda, sa ovako toplom dobrodošlicom u sjajnoj zemlji koja ceni auto-sport i koja duboko proživljava Pečitov trijumf”, kazao je Mihelis, drugoplasirani u trci 1 i sedmoplasirani u argentinskoj trci 2.

“Učinio sam sve i dao sam svoj maksimum, pa mogu da budem zadovoljan ovim vikendom. Pečito je ovde bio najjači, tu nema sumnje. Moj start na trci 1 nije bio najbolji, a nisam imao ni najbolju strategiju, pa je treče mesto sasvim u redu. U trci 2 je potrajalo dok sam se vratio u prve redove, prvo sam se borio sa Sebom, a onda mi je trebalo nekoliko krugova da savladam Čiltona, pa nisam imao vremena da stignem Pečita i Roba Hafa”, pomalo razočarano je zvučao Ivan Miler, koji je zabeležio dva treća mesta i polako gubi korak sa vodećim u generalnom plasmanu.

Franc Engstler je, kao i obično, osvojio obe trke u TC2T klasi i kratko je rekao: “Ovo je bio veoma dobar vikend za mene i moj tim, srećan sam što sam ostvario dve nove pobede, jer je to ono što je moj sin tražio od mene kad mi je poslao SMS. Moram da kažem da je predivno trkati se u Argentini, pred tako strastvenim gledaocima, osećaj je neverovatan”.