Borkoviću prvi podijum, Tarkviniju prva pobeda u sezoni!

WTCC trka 2 na “stazi svih staza”, Suzuki, donela je srpskom automobilisti Dušanu Borkoviću najveći uspeh u karijeri i najveći uspeh jednom Srbinu u svetskom takmičenju pod patronatom FIA. On je završio kao drugi, iza Gabrijelea Tarkvinija koji je doneo prvu pobedu fabričkoj Hondi ove sezone. Podijum je kompletirao Norbert Mihelis u privatnom “siviku”.

679_BORKOVIC

Na početku trke 2, Tarkvini i Borković zadržali su svoje pozicije, Mihelis je pretekao Koronela, a Sitroen je odmah zauzeo formaciju 6-7-8 u poretku Miler-Lopes-Leb.

Igo Valente je ponovo bio košmar Sitroenima, kao i na nekoliko prethodnih rundi, pa je incident bio neminovan. U petom krugu je Francuz zatvorio put Mileru, Alzašanin je udario u bok “kruza” i izbacio Valentea iz trke. U istom krugu Lopes je zaobišao Leba, što je bilo jedno od retkih preticanja ovog trkačkog vikenda u Japanu.

bigm_600_TARQUINI bigm_007_BORKOVIC
Ostatak trke je bio monoton kao i veći deo trke 1. Iskusni Tarkvini je sigurno dovezao svoj “sivik” do pobede, prve u ovoj sezoni, prve za volanom “sivika” TC1 specifikacija, a svoje dvadesete u karijeri.
Borković je održao prednost ispred Mihelisa i uknjižio svoj prvi WTCC podijum, a jedini dramatičan trenutak u duelu ove dvojice vozača dogodio se prilikom kontakta na Kasio šikani, koji su i Srbin i Mađar pregurali bez posledica.
Četvroplasirani Koronel uspeo je da zadrži tri “C-elizea” za sobom (formacija: Miler-Lopes-Leb), a bodove su još osvojili Morbideli, Monteiro i Čilton.

“Lade” su ponovo ostale ispod crte: Haf je završio na 11, Tompson na 12, a Kozlovski na 13. mestu.

Franc Engstler je prvi put ove sezone odustao, pa je pobednik u TCT2 klasi bio Džon Filipi.

tabela2 suzuka

2 Comments

Comments are closed.