Čilton diskvalifikovan, Honda pod znakom pitanja zbog ravnog poda?

Tom Čilton ostao je bez desetog mesta izborenog u glavnoj trci u Marakešu.

Sudije su ustanovile da je vozač privatnog “sitroena C-elize” Sebastijan Leb rejsinga tom prilikom nastupio na neobeleženim gumama za kišu, što je prekršaj koji povlači automatsku diskvalifikaciju.

Posledično, poslednji bod u apsolutnoj konkurenciji pripao je Nikiju Katsburgu, dok se u WTCC trofej poretku trke Tom Koronel popeo na treće mesto, Džon Filipi na četvrto a Ferenc Fica na peto.

Zanimljivo je da u zvaničnom konačnom plasmanu uvodne i glavne trke u Marakešu stoji napomena da se i dalje čekaju rezultati istrage tehničkog delegata FIA koji se tiču ravnog poda svih “hondi sivik”.

Ovo pitanje prvi put je pokrenuto tokom trkačkog vikenda na Hungaroringu, ali je afera živela samo jedan dan, jer su već u Mađarskoj zvaničnici saopštili da je ravan pod na automobilima Roba Hafa, Norberta Mihelisa, Tijaga Monteira i Ferenca Fice u skladu s propisima.

401211Međutim, izgleda da u tom pitanju još nije izrečena poslednja reč i pitanje legalnosti Hondinog ravnog poda i dalje stoji otvoreno, a konačni zaključak istrage – koji se očekuje “za nekoliko nedelja” – mogao bi da utiče na rezultate sa Hungaroringa i Marakeša.

Kako saznaje TouringCarTimes, sumnja se da ravan pod “hondi” pomaže u distribuciji kompenzacionih težina koje se automobilima dodaju.

Kazna je u Maroku izrečena i Tedu Bjerku, pošto je u uvodnoj trci udario Džona Filipija. Šveđaninu je na ukupno izvezeno vreme dodato 30 sekundi (ekvivalent prolasku kroz boks). To, međutim, ne proizvodi nikakvo dejstvo u bodovima, pošto vozač “volvoa” do njih ionako nije stigao, a sada je samo pomeren s 11. na 13. mesto.