Čilton pobedio na trci 1, Borković odustao posle udesa

Tom Čilton je pobednik trke 1 na stazi Goldenport park u Pekingu, posle osvojene pol-pozicije i sjajne vožnje, u kojoj je sve vreme vodio. Britanac je posle unapređenja RML “ševroleta kruz” uspeo da na momente bude ispred Sitroena čak 4,4 sekunde. To je Čiltonu 3. pobeda u karijeri, a tek druga trka ove sezone koju nije osvojio Sitroen.

Posle lošeg starta Tarkvinija, Miler se lako probio na 2. mesto, gde je trku 1 i završio, Lopes je sve vreme bio iza Francuza, bez ozbiljnije šanse da ga ugrozi, dok je treći Sitroenov vozač Sebastija Leb trku 1 završio na 5. mestu iza Morbidelija.

bigm_481_CHILTON bigm_101_THOMPSON

Ljubimac domaće publike koji vozi četvrti “c-elize” Ma Ćinghua jedini je uspeo da pretiče, ali je u 25. krugu morao da odustane zbog gumi-defekta posle izletanja.

Trka na početku azijskog dela šampionata bila je katastrofalna i za vozače fabričke Honde, jer ni Tarkvini ni Monteiro nisu završili trku.

Dušan Borković je u 3. krugu imao sudar sa Rene Minihom, pošto je Nemcu eksplodirala guma, pa je to bio kraj za obojicu, te ni jedan ni drugi neće moći da nastupe u trci 2.

Posle tog udesa, trka je nastavljena iza sigurnosnog automobila narednih sedam krugova, pa je odlučeno da bude produžena za dva kruga.

Dve “lade grante”, Tompsonova i Hafova, došle su do dragocenih bodova, završivši trku kao 7. i 8. iza najbolje plasiranog “sivika” Norberta Mihelisa. Među osvajačima bodova su još i Benani, drugi Hondin privatnik, a Franc Engstler je uspeo da stigne do 10. mesta u ukupnom plasmanu, što je njegova najbolja pozicija ove sezone.

Trku 1 na stazi dugoj svega 2.290 metara nije završio ni Tom Koronel, Mihael Kozlovski (koji se zapalio) i Igo Valente.

trka1 shangaj