Haf trijumfovao na trci 2 u Šangaju, Lopes 4, grabi ka tituli

Posle neverovatnog uspeha Lade i osvajanja drugog mesta na trci 2 u Argentini, Rob Haf je uspeo da sa pol-pozicije posle inverznog starta stigne do pobede na trci 2 na stazi Goldenport park u Šangaju. Britanac je držao prednost od preko tri sekunde ispred Toma Koronela, sve do nekoliko krugova pred kraj trke, kad je Holanđanin smanjio prednost, ali je ostao na drugoj poziciji.

Tompsona je odmah na startu pretekao Sebastijan Leb, a ubrzo i Mihelis, dok je iskusni Britanac u “granti” uspeo da do kraja trke ipak iza sebe zadrži Morbidelija i Čiltona.

bigm_085_HUFF

Središnji deo trke 2 bio je potpuno miran, Haf je napravio prednost od oko tri sekunde u odnosu na Koronela, dok Leba nije pokazivao ni želju ni mogućnost da sa Koronelom uđe u duel.

U 11. krugu se Lopes “probudio” i pretekao Tompsona, a zatim je, krug kasnije, počeo da postavlja najbrže krugove. U 16. krugu je dobio i Mihelisa, pa se činilo da će do kraja uspeti da preotme podijum od Leba. Ipak, Pečito se zadovoljio četvrtim mestom, jer je njegov jedini konkurent za titulu Ivan Miler ostao zaglavljen iza dva “kruza” i trku 2 je završio na 9. mestu. TIme je Argentinac došao na korak bliže šampionskoj tituli.

bigm_057_CORONEL bigm_417_LOPEZ

Poslednji bod je uzeo Gabrijele Tarkvini, dok se momak koji je najviše obećavao na početku trkačkog vikenda u Kini, Tijago Monteiro, čitavu trku preticao u borbi za 12. mesto sa Ma Ćinghuom.

U klasi TC2T je trijumfovao Franc Engstler, uprkos okretanju na stazi u 9. krugu.

Sledeća trka se vozi narednog vikenda u Pekingu.

trka2 shangaj