Čiltonov najbrži krug izbrisan, Valenteu pol pozicija za trku 2

Trkaču ROAL motorsporta Tomu Čiltonu izbrisan je najbrži krug iz Q2 sesije, pa je Britanac u njoj zvanično rangiran kao dvanaesti. Uzrok kazne je prekoračenje granica staze, a ova penalizacija ispremeštala je startne pozicije od devete naniže.

Tako je na 9. mesto podignut Ladin Niki Katsburg, što mu svakako neće prijati, jer je na deseto skočio Igo Valente, koji će umesto Holanđanina krenuti s pol pozicije na drugoj trci na Motegiju. Valente je u Q2 rundi bio postigao ukupno 11. vreme, a drugo među vozačima Ševroleta.

Po novoj klasifikaciji 11. mesto ima Nikola Lapjer, a Čilton startuje sa spoljne strane šestog reda.

10985509_654637757969754_7730960255818365501_oValente je TouringCarTimesu priznao da je nezadovoljan kvalifikacionim tempom svog “ševi kruza”: “Imao sam tempo za otprilike sedmo ili osmo mesto, ali sam pogrešio i zato nisam mogao u prvih 10. Na to baš nismo naviklil, ali je Honda iskoristila letnju pauzu kako bi se popravila i Norbert Mihelis je izvezao sjajan krug.”

Kamposov vozač će u nedeljnoj trci 2 na leđima imati Katsburga, Monteira i Milera i nije siguran da će uspeti da ih zadrži: “Biće teško. Pokušaću da osvojim trku, mislim da mora tako da se radi ako se kreće s pol pozicije, ali Motegi nije staza poput Vila Reala, gde je teško preticati.”