Danas premijera novog “seat leona”, prezentaciju uživo gledajte OVDE!

Nova, četvrta generacija Seatovog “leona” biće predstavljena danas u sedištu brenda u Martorelu.

Svetsku premijeru modela koji je označen kao stub Seata u segmentu kompaktnih vozila možete da ispratite u direktnom prenosu, s početkom u 19 sati.

“Seat leon” novog pokolenja nastao je na izmenjenoj MQB platformi, koju dele i “VW golf” osme generacije, kao i nedavno prikazana “škoda oktavija”.

Odlazeći “leon” je u svom takmičarskom kup izdanju pre pet i po godina poslužio kao temelj za celu novu kategoriju turing automobila, koju danas planeta poznaje kao TCR.

Vremenom je model i sam unapređivan, najpre ugradnjom sekvencijalnog menjača, da bi u svojoj poslednjoj iteraciji evoluirao u “kupru”.

Na bazi automobila koji će danas biti prikazan u Martorelu nastaje i performantna “kupra leon”, a ona je osnov za novu generaciju TCR trkačkog modela. Njegovo puno ime biće “kupra leon kompetision”, biće isporučivan od aprila, a preliminarne narudžbe bile su moguće još od decembra.

Španci kažu da je trkačka TCR “kupra” sada punokrvni takmičarski auto, s poboljšanjima na karoseriji, u rasporedu masa i aerodinamici

S obzirom na razvoj događaja u Audiju i Folksvagenu, “kupra leon kompetision” biće jedini novi TCR model iz VW grupe u 2020.

Utoliko s većim interesovanjem očekujemo premijeru putničkog “seat leona”…