DTM u Rusiji traži prvaka polusezone

Posle prošlogodišnje inauguralne trke u Rusiji, DTM se vraća u najveću zemlju na svetu, i ponovo na isto mesto, Moskovski autodrom, ali na stazu čija je konfiguracija drugačija u odnosu na onu primenjenu 2013. Umesto tada korišćene „sprint“ varijante od 2,661 km, nedeljna trka voziće se na pisti dužine 3,931 kilometar i trajaće 48 krugova. Kao peta u godini, ona će označiti i kraj prve DTM polusezone.

DTM-1404050639 DTM-1403965117Prethodni DTM trkački vikend na Norisringu završen je pobedom Roberta Vikensa u „mercedesu“. Kanađanin je startovao s pol pozicije i osvojio svoju drugu trku u DTM karijeri, ujedno donevši „trokrakoj zvezdi“ drugi trijumf u sezoni 2014. (prvi je obezbedio Kristijan Fitoris na Ošerslebenu). Vikensu su bodovi sa Norisringa prvi uopšte stečeni u sezoni i tih 25 poena lansiralo ga je na sedmo mesto u plasmanu vozača.

Marko Vitman, vozač BMW-a stiže u Moskvu kao vodeći u poretku vozača, sa 58 bodova. U dosadašnjem toku sezone osvojio je dve trke (Hokenhajmring, Hungaroring) i ima značajnu prednost u odnosu na pratioce – 19 bodova više od Edoarda Mortare, a 24 više od Matijasa Ekstrema.

Vitman je ujedno i jedini BMW-ov pobednik ove godine, a iza njega su se, od drugog do petog u generalnom plasmanu, poređali sve sami vozači Audija – iza Mortare i Ekstrema slede Majk Rokenfeler, Adrijan Tambe i Migel Molina. Da stvar bude zanimljivija, kuća iz Ingolštata ne može se pohvaliti nijednom osvojenom trkom ove godine, ali relativna stalnost u osvajanju poena njene pilote drži pri vrhu tabele.

„Naš tim već predugo čeka na prvu ovosezonsku pobedu,“ smatra Diter Gas, šef Audijeve DTM operacije. „Skoro svi naši vozači kontinuirano imaju moćne performanse, dok suparnici sve vreme imaju uspone i padove. U Moskvi nam je cilj da ponovimo prošlogodišnju pobedu, iako se trkamo na drugačijoj konfiguraciji staze.“

Schaeffler Audi RS 5 DTM #1 (Audi Sport Team Phoenix), Mike RockenfellerMajk Rokenfeler dominirao je na DTM premijeri na Moskovskom autodromu 2013. i pobedom s pol pozicije postavio je čvrst temelj za svoju prošlogodišnju titulu. „Kad u nekim sitnim stvarima budemo imali malo više sreće, imaćemo dobru priliku da se ponovo nađemo među vodećima,“ izjavio je branilac naslova.

Vitalij Petrov, prvi Rus u Formuli 1 i DTM-u, u dosadašnje četiri runde nijednom nije bio bolji od 17. mesta na kvalifikacijama i nijednom nije osvajao poene. Petrovu bi mnogo značilo kada bi se situacija preokrenula i kada bi prvi bodovi stigli baš kod kuće, ali 29-godišnji ruski pilot ne vidi ništa posebno dragoceno u tome što poznaje stazu.

„Nažalost, to mi neće biti od naročite pomoći,“ žali se Petrov. „Ima mnogo vozača koji su prošle godine stekli iskustvo u Moskvi, istina, na kraćoj varijanti staze. Ovaj trkački vikend doneće mi puno stresa, jer je auto-sport u Rusiji sve popularniji i doći će puno navijača iz svih krajeva zemlje. Nadam se da neću biti toliko „rasprodat“ pa da nemam vremena da razgovaram sa svojim inženjerima.“

DTM-1401559138Što se tiče izgleda u Moskvi, Petrov ne zvuči optimistično: „U poređenju sa početkom sezone, moja vremena krugova stabilno se poboljšavaju, osećaj u automobilu sada je veoma dobar. Ipak, trka nikako neće biti laka, pa mi činjenica da vozim na domaćoj stazi neće biti od pomoći.“

Bilans vikenda na Norisringu razočarao je trkače BMW-a. Mada neugrožen na liderskoj poziciji u šampionatu, Marko Vitman je u trci prošao kroz cilj tek šesti, a njegov kolega Džoi Hend kao sedmi, što je sa stanovišta proizvođača loš rezultat.

Vitman je prošlogodišnju trku u Moskvi završio na 15. mestu i želi da ove godine prođe bolje. „Tada sam bio slab u kvalifikacijama, a pokazalo se teško nadoknaditi pozicije u trci. Nova konfiguracija staze treba svima da nam koristi jer ima više krivina, i brzih krivina i dužih pravaca,“ rekao je vozač BMW-a.
P90146222
Aktuelni lider šampionata još o sebi ne razmišlja kao o kandidatu za titulu 2014. „Zasad mi ide veoma dobro, ali do kraja ima još šest trka i mnogo šta može da se promeni. Možda ću za dve ili tri trke biti u stanju da kažem nešto više o mogućoj tituli prvaka. Trenutno se usredsređujem na pojedinačne trke, na svaku posebno.“

Put u Moskvu predstavlja pozamašan logistički izazov za DTM. Ukupno 67 kamiona raspoređenih u 14 grupa krenulo je iz Nemačke ka glavnom gradu Rusije. Pored šlepera DTM trkačkih postava, tu su i kamioni koji prevoze ekipe FIA F3 šampionata, kao i opremu partnera, dobavljača i TV ekipe. Put konvoja vodio je preko Poljske, Litvanije i Letonije, a samo deonica od letonske granice do autodroma, uz obavezne pauze, vozi se 22 sata. Prvi kamioni DTM timova dospeli su na Moskovski autodrom u utorak po podne.