Dušan Borković 12. u kvalifikacijama

Srpski automobilista Dušan Borković startovaće s 12. pozicije na obe trke u Austriji na stazi Salcburgring. Vozač “NIS petrol by Campos racing” tima ušao je u drugi krug kvalifikacija, kao i na svim prethodnim trkama, ali ga je izletanje na najopasnijem delu staze ostavilo bez prilike se bori za plasman u pet najboljih.

Dušanov “ševrolet kruz” #98 bio je odlično pripremljen za ovaj trkački vikend, a posle treninga na kojima je imao 10, zatim i deveto vreme, usledilo je peto mesto u prvom delu kvalifikacija (1:22.948). Pored toga, Borković je imao najbolje vreme u prvom sektoru staze.

Nažalost, u drugom delu kvalifikacija izleteo je na istom mestu kao i njegov timski kolega Igo Valente, ali će, za razliku od Francuzovog, Borkovićev automobil biti spreman za sutrašnje trke.

BANE0308

U krivinu 9 ulazi se brzinom i većom od 250 km/h pa je samo Borkovićevom sposobnošću i pribranošću izbegnut gori scenario i po njega i po automobil.

“Ne mogu da nađem reči koliko mi je krivo zbog ovoga. Zbog svih dešavanja koje su pogodile našu zemlju, imao sam još jači motiv da vozim svim srcem za Srbiju i prevaziđem sebe. Znam da sam mogao da uđem među pet najboljih u kvalifikacijama i konkurišem za najviši plasman. Nadam se da će automobil biti spreman za nedelju i da ću, bez obzira na startno mesto uspeti da napravim rezultat kojim će se moji sunarodnici ponositi”, rekao je Borković posle kvalifikacija.