Ladin subotnji rezime: smanjen zaostatak za rivalima

Ruski tim smatra da je na stazi Salcburgring značajno smanjio deficit za svojim rivalima na treninzima i kvalifikacijama. Bivši šampion Rob Haf prešao je najviše kilometara tokom subote i na treninzima je ukupno izvezao 27 krugova.

Berući plodove testova u Mađarskoj i Slovačkoj, sva trojica vozača su tokom trkačkog vikenda harmonično radili, kako bi što bolje adaptirali automobile na jedinstvene uslove ultrabrze staze u Austriji.

Posledično, Rob Haf je prvi trening završio na 13. mestu sa vremenom od 1:24,318 i umanjio je razliku na 1.5 sekundi u odnosu na Sitroen, dok su Tompson i Kozlovski zauzeli 15. i 16. poziciju.

Slična stvar desila se i na drugom treningu, na kom su na sve tri “grante” izvršene izmene koje su dale pozitivne rezultate na polju balansa automobila. Ipak, Kozlovski je imao malo više problema, jer mu se na prvoj sesiji pokvario senzor na papučici gasa, dok je na drugoj imao kvar na akumulatoru.

Kvalifikacije na Salcburgringu uvek donose veliko nadmetanje u borbi za što bolju poziciju u zavetrini ostalih vozača. Vozači Lade su tokom treninga i testova vežbali timsku tehniku pozicioniranja u zavetrini sa namerom da poboljšaju svoja vremena, u nadi da će ući u prvih dvanaest.

Rob Haf je najviše profitirao iz formacijske vožnje iza Džejmsa Tompsona jer su obojica zabeležili vremena u zoni 1:23, svoja najbolja tokom vikenda i na polovini prvog dela Q1 nalazili su se u grupi vozača koji prolaze u nastavak kvalifikacija.

Ipak, finiš Q1 nije prošao dobro završio po ruski tim. U poslednjem vozačkom jurišu na mesta u top 12, Tompson je popravio vreme i pomerio Hafa sa trinaestog mesta, mada će i Tomo i Kozlovski biti primorani da startuju iz poslednjeg startnog reda, pošto su kažnjeni zbog zamene motora.

Rob Haf konačno ima poziciju 13 na startu trka 1 i 2. Englez je pohvalio timski rad cele ekipe: “Mislim da smo mogli da postignemo nešto više da smo imali malo drugačiju kvalifikacionu strategiju, ali nema načina da se u ovom trenutku takmičimo sa vozačima Sitroena i Ševroleta. Tim je ovde bliži čelu kolone nego što je ikada tokom sezone bio, ali ovo je sve što smo danas imali da pokažemo. Razočaran sam što nisam uspeo da se probijem do drugog dela kvalifikacija ali dobro radimo kao tim, a automobil je zapravo veoma dobar za vožnju – uravnotežen je dobro i ima dobar trkački set-ap za sutra. Prianjanje je jednostavno isuviše slabo. Trebalo bi da u trkama možemo da napredujemo, i nikada se ne zna šta se može desiti – možda sutra pet vozača izleteti sa staze u prvoj krivini, to bi me dovelo do poena.”

Džejms Tompson, svestan svoje kazne, nije imao šta da izgubi pa je pokušao da što više pomogne timskom kolegi: “Mihail i ja smo u kvalifikacije ušli znajući da ćemo zbog kazni startovati iz poslednjeg reda, pa smo želeli da pomognemo Robu što više možemo i povučemo ga na dugačkim pravcima, gde zavetrina pravi ogromnu razliku. Uradili smo koliko smo mogli. Nema sumnje da je Lada napravila male korake u pravom smeru posle testova u Mađarskoj i Slovačkoj i uspeli smo da smanjimo razliku za Sitroenom. Baš iz tih razloga razočaran sam što sam propustio drugi deo kvalifikacija i što sutra startujem sa začelja.”

Kozlovski veruje da su kvalifikacije mogle još bolje da prođu po njegov tim: “Kvalifikacije nisu bile tako loše ali mogle su da budu i malo bolje jer sam bio predaleko od Roba i Džejmsa i nisam mogao da uhvatim njihovu zavetrinu. Moj treći brzi krug bio mi je najbrži i znao sam da mogu da budem još brži u prvom sektoru. Nisam imao mehaničkih problema sa automobilom, što je bilo veliko olakšanje jer nisam želeo da ponovo sam pešačim kroz šumu. Napredovali smo, ali nam je potreban veći korak kako bismo ulovili Sitroen i Ševrolet.”