EKO Srbija novi sponzor Mikice Vesnića

Srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić od sezone 2015. ima novog sponzora, jednu od najuspešnijih naftnih kompanija koja posluje u regionu. Reč je o EKO Srbija A.D, koja će kao deo grčkog energetskog giganta „Helenik petroleum“ u budućnosti biti nosilac trkačkog programa našeg šampiona, pre svega na internacionalnoj sceni.

U prvoj godini saradnje cilj je osvajanje titule šampiona Centralne Evrope na kružnim stazama u klasi do 2000 ccm i povratak ovog trofeja u Srbiju.

„EKO je kompanija koja odlično poznaje auto-sport i godinama je bila prisutna i aktivna  na našim stazama, kroz veoma uspešan trkački tim ali i sponzorisanje takmičenja u Srbiji, tako da mi je drago što sada imam takve ljude „od materije“ uz sebe“, izjavio je Vesnić, koji je nekada na stazi vodio ljute okršaje sa takmičarima EKO rejsinga, borbe dobro upamćene među ljubiteljima automobilizma u Srbiji.

„Saradnju ćemo najverovatnije ozvaničiti na predstojećem Sajmu automobila u Beogradu i verujem da je to samo prvi korak ka zajedničkim pobedama i titulama. Prioritet nam je još jedna evropska titula ali planiramo da nakon dve godine ponovo nastupimo i na odabranim domaćim takmičenjima, što me raduje pre svega zbog srpskih ljubitelja auto-sporta“, dodao je Vesnić.

2013-08-25 13-04-20 - IMG_8685Milovan Mikica Vesnić se u 2015. vraća u šampionat Centralne Evrope na kružnim stazama, u kojem je već trijumfovao 2013. godine. Tim je dugo razmišljao o automobilu sa kojim će nastupiti i odabrana je „vokshol (opel) vektra“ STW koja je do pre nekoliko dana bila vlasništvo legende Pavla Komnenovića, a sada je već u garaži u Užicu, gde započinje njena priprema za predstojeću takmičarsku sezonu.

„Pravila CEZ-a su veoma jednostavna – u klasi smo ograničeni samo težinom i kubikažom motora. Superturing automobil je definitivno jedan od najkonkurentnijih u klasi tako da smo bukvalno „ugrabili“ poslednji pravi STW u Srbiji i jedan od retkih koji nije završio u Engleskoj. BMW 320 S2000 WTCC takođe ostaje kod nas u timu i voziće ga Rudi Pešović, tako da ćemo Srbiju predstavljati sa dva veoma atraktivna i brza automobila. Na štandu kompanije EKO na beogradskom sajmu automobila, koji počinje 20. marta, biće izložen jedan od automobila tima u novim takmičarskim bojama. Pozivam sve ljubitelje sportskog automobilizma i automobila uopšte da nas posete, daju nam podršku i istovremeno se upoznaju sa kvalitetnim proizvodima EKO petrola“, poručio je trofejni trkač iz Gorjana.

Sezona Mikice Vesnića i Rudija Pešovića počinje poslednjeg vikenda aprila meseca na Hungaroringu u Mađarskoj. Pre toga tim će sprovesti seriju testova u Srbiji i u inostranstvu kako bi se što kvalitetnije pripremio za nove evropske okršaje.