Engstler u Aziji sa vozačima iz Makaua

Dvojica vozača iz Makaua braniće boje Likvi moli Engstler tima na azijskim WTCC rundama kojima se završava sezona 2014.

Kao što je obično slučaj kada na red dođe azijski deo WTCC kalendara, na startnim listama pojavljuje se sve veći broj trkača sa najvećeg kontinenta. Kao nekadašnji učesnik i osvajač Azijskog turing šampionata, Likvi moli tim Engstler dosad je redovno bio omiljen izbor takmičara iz regiona, a ni ova godina neće biti izuzetak.

Souza_Jpn_16Filipe Klemente de Soza trkaće se uz Franca Engstlera, kao drugi vozač ekipe, na sve četiri preostale runde Svetskog šampionata, u Pekingu, Šangaju, Suzuki i Makauu. On će voziti BMW 320 TC u kojem je sezonu započeo Paskvale di Sabatino, a koji je u Argentini preuzeo Kamilo Ečevarija.

Drugi vozač iz bivše portugalske kolonije, Mak Ka Lok, pojaviće se u trećem Engstlerovom automobilu, ali samo na poslednjoj WTCC rundi na stazi Makau Guja. Njegov BMW 320 TC biće isti onaj u kojem se Engstler pojavljivao na početnim dvema rundama ovosezonskog ETC kupa, i to samo na testovima, treninzima i kvalifikacijama.

Mak_Mac_6
De Soza i Mak već su nastupali u Svetskom šampionatu. Obojica su debitovali u Makauu 2011. i iz godine u godinu učestvovali su na sve većem broju trka, pa su se prošle sezone takmičili na svim tada voženim azijskim rundama, na Suzuki, u Šangaju i Makauu.

De Soza je svoje dosadašnje WTCC startove beležio u „lačetiju“ i „kruzu“, a Mak u BMW-u i sve su to bili automobili sa atmosferskim agregatima. Ovosezonski nastupi u Jokohama trofej kategoriji i jednom i drugom trkaču biće prvi u WTCC-u za volanom turboprehranjivanih takmičarskih vozila.