Matejovski se na Mostu spremao za Perguzu

Češki trkač Mihal Matejovski i mehaničari Krenek motorsporta sproveli su test dan na autodromu Most u sklopu završnih priprema za finalnu, petu rundu ovogodišnjeg Evropskog kupa turing automobila. Ona se održava poslednjeg vikenda septembra meseca na sicilijanskoj stazi Ena Perguza.

Probe su bile posvećene podešavanjima motora i kočnica BMW-a 320si, u kojem Matejovski juriša na evropsko srebro 2015. Posle vožnji na Mostu, do trkačkog vikenda na Perguzi Čeh više neće testirati.

01 05„Ovo nije bio rutinski test, već smo razrađivali motor koji smo potpuno remontovali uoči poslednje ETCC runde. Zadovoljan sam urađenim, motor je savršeno sklopljen, što su dokazala vremena nekoliko poslednjih izvezenih brzih krugova,“ kazao je 28-godišnji češki trkač.

„Osim što su radili na motoru, mehaničari su se posvetili i kočnom sistemu. Nismo pokušavali da podesimo auto za Perguzu, tamo sam već startovao prošle godine, pa ćemo sve podatke sa ovog testa iskoristiti na Siciliji, kada budemo formirali konačni set-ap.“

04 03Matejovski se u ETC kupu takmiči u TC2 klasi i uoči finalne runde zauzima drugo mesto, iza timskog kolege Petra Fulina. Razlika između čeških pilota iznosi 34 boda, što je teoretski dostižno, jer se bodovi u Italiji dupliraju. Ipak, sva je prilika da će ove godine Fulin ponovo osvojiti evropski kup, dok Matejovski ima odlične izglede da se okiti evropskim srebrom. To bi za njega bio značajan napredak, jer je u prošloj sezoni u S2000 klasi takmičenje u ETCC-u završio na petom mestu, iza Fulina, Homole, Borkovića i Riklija.