Mali auto velikog imena: Opel predstavlja model „karl“

Nova generacija modela „opel korsa“ i moderni „opel adam“ sa troja vrata uskoro će pozdraviti novog člana porodice sa simbolom munje. U leto 2015. godine, pridružiće im se još jedan mali automobil: „opel karl“ sa pet vrata.

Sa modelima „karl“, „adam“ i novom generacijom „korse“, lansiranim u razmaku od manje od 30 meseci, Opel će već sledeće godine imati najjači portfolio u segmentu malih i mini automobila u svojoj istoriji, ali i jedan od najmlađih na tržištu, sposoban da zadovolji razne potrebe klijenata.

Sa oko 4 metra dužine, „korsa“ nudi udobnost i odličan balans između spoljašnje veličine i unutrašnjeg prostora u porodično orijentisanoj karoseriji sa pet vrata, ili u sportskoj kupe verziji sa troje vrata.

CITY silhouette compared to ADAM and Corsa„Adam“, šampion individualizacije dug 3,70 metara, omogućava dinamičnu vožnju, odlične mogućnosti povezivanja i najveće mogućnosti prilagođavanja za one koji žele da njihovo vozilo odražava njihov životni stil.

U kompaktnom izdanju od 3,68 metara, „karl“ će posedovati pet vrata, do pet sedišta, ponudiće najbolje Opelove osobine na inteligentan i veoma praktičan način i biće novi osnovni model u Opelovom portfoliju.

Kratko, zvučno i lako pamtljivo ime automobila omaž je jednom od sinova Adama Opela, osnivača kompanije 1862. godine. I dok je Adam od Opela napravio najvećeg proizvođača bicikala u Nemačkoj, njegovi sinovi Karl, Vilhelm i Fridrih upustili su se u automobilsku avanturu 1898. godine, da bi već naredne godine napravili svoj prvi automobil.