ETCC, Perguza: Pol pozicije Karamiševu, Fulinu, Nađu i Kraftovoj

Na kvalifikacijama za trke poslednje ovogodišnje runde Evropskog kupa turing automobila, pol pozicije u svojim klasama izborili su Nikolaj Karamišev („ševrolet kruz“ – TC2T), Petr Fulin (BMW 320si – TC2), Norbert Nađ (monomarka) i Ulrike Kraft (S1600).

Kvalifikacije na Perguzi počele su sa zakašnjenjem od tri četvrtine sata, a već u četvrtom minutu prekinula ih je crvena zastava, istaknuta posle kontakta timskih kolega Nikolaja Karamiševa i Igora Skuza na Šumaher šikani. Kolateralna šteta udesa bio je Andreas Pfister, jedan od predendentata na krunu u monomarki, koji nije mogao da izbegne udarac u Ukrajinca. I za Skuza i za Pfistera to je bio kraj kvalifikacionih napora, oni će u nedelju krenuti sa začelja kolone i njihove visoke ambicije u ETC kupu pretrpele su ozbiljan udarac.

Pauza duža od četrdesetak minuta bila je potrebna da se opravi zid od guma, te je sesija završena bukvalno u večernjim časovima. Moglo bi se reći da je situacija karakteristična za ceo takmičarski vikend na Siciliji, jer je crvena zastava presecala i druge sesije – test 1 jednom, a trening čak tri puta.

_ML17627 _ML17591Incidenti na stranu – kvalifikacioni krug od 1:49,127 koji je izvezao Karamišev, i to u „kruzu“ „načetom“ posle startnog udesa, bio je najbrži u klasi i apsolutno i najbolji uopšte viđen celog vikenda. On je je ruskom pilotu obezbedio polazak sa idealne pozicije u nedeljnoj trci 1. Društvo u prvom redu praviće mu još jedan TC2T vozač – biće to Mato Homola, u kokpitu BMW-a 320 TC, koji je bio samo 0,150 sekundi sporiji od trkača Kamposa.

Sa Karamiševom ispred sebe na startu i u generalnom poretku, Slovak teško da može da računa na krunu u TC2T klasi, ali mu kvalifikacioni maler Igora Skuza, koji će startovati tek sa 22. mesta, omogućuje da barem manje brine za svoje konačno drugo mesto.

Kompletan drugi startni red, kao i vodeće dve pozicije u TC2 klasi, pripali su tandemu Krenek motorsporta, koji se, dokazano, apsolutno najbolje pripremilo za finalni trkački vikend ETC kupa: Fulin je u vremenu 1:49,982 bio preko pola sekunde brži od timskog kolege Mihala Matejovskog.

_ML17141 _ML27609Treći među TC2 vozačima bio je Kristijan Fišer, ali njegov krug je u apsolutnom poretku tek sedmi, i zato će Švajcarac startovati iz četvrtog reda. Apsolutnu dominaciju BMW-a 320 si u ovoj klasi potvrdio je četvrtoplasirani Kan Ender, dok je za vozače automobila s prednjom vučom preostalo začelje TC2 kolone, u redosledu Samuel Sladečka, Peter Rikli, Andrina Guger.

Pol pozicija Norberta Nađa sa ukupno petim vremenom kruga (1:50,722), jedini je kvalifikacioni rezultat koji donekle liči na iznenađenje. Iako je Mađaru nastup u „seat leon kupu“ prvi u monomarki ove godine, on je u toj klasi vozio 2013, pa su mu i tehnika i staza poznati. Povrh svega, opterećen je sa samo 15 kilograma dodatne težine, za razliku od celosezonskih takmičara u klasi, Rusa Dmitrija Bragina i Sergeja Rjabova, te Nemca Andreasa Pfistera, koji nose balast od 50 kilograma.

_ML17326 _ML27695Pored Nađa u trećem startnom redu, a na poziciji 6, biće upravo Bragin, a Rjabov na kvalifikacijama nije mogao bolje 13. mesta u apsolutnom redosledu, što ga ipak čini trećeplasiranim u klasi.

Pfister je zbog udesa na početku kvalifikacija ostao bez ikakvog zabeleženog vremena i sutra ga u trci 1 čeka polazak sa poslednjeg, 23. mesta. Ovim debaklom Nemac je sebi zakomplikovao život u borbi za naslov u kup klasi, pa se u nedelju Dmitrij Bragin mora smatrati prvim favoritom.

Kvalifikacioni dvoboj u najslabijoj klasi ETC kupa vođen je između Žila Bruknera i Ulrike Kraft. Mada je Luksemburžanin vodio tokom većeg dela sesije, Nemica je najbolje sačuvala za kraj i u poslednji čas duel rešila u svoju korist. Ona je nadmašila Bruknerovo vreme  za čak 1,431 sekund i pokazala da nije položila oružje, iako se posle Spa Frankoršampa njena prednost u generalnom poretku pretvorila u deficit od 2 poena.

_ML17342 _ML27392Pregledajmo u najkraćem i prethodna zbivanja tokom prvog takmičarskog dana na Perguzi.

Subotnji ETCC program otvorio je test u kojem je najbrži bio Karamišev (1:52,058), a iza njega su se plasirali Homola i Skuz. Fulin je neko vreme čak držao i apsolutno najbolje vreme, ali ga je, uprkos poboljšanju (1:53,227), u završnici „preskočio“ Rus u „kruzu“ s turbopunjačem. Iza Čeha u TC2 klasi plasirali su se Fišer i Matejovski. Norbert Nađ diktirao je tempo u monomarki (1:53,608), za njim su se plasirali Bragin i Pfister. Kraftova i Brukner odmah su krenuli u borbu u S1600 klasi: Nemica je u vremenu 2:08,314, bila pola sekunde ispred Luksemburžanina, dok je poziciju 3 zauzela Ksenija Niks..

_ML27638 _ML17324(1)Protagonisti ETC kupa već na drugom testu vozili su značajno brže. Sesija je pripala Skuzu (1:50,037), koji je imao bolji tempo od Karamiševa i Homole. Najbrži TC2 vozač bio je Kristijan Fišer sa ukupno trećim rezultatom (1:50,590), a sledili su Fulin i Matejovski. U monomarki je najbolje vreme postavio Dmitrij Bragin (1:52,871) ispred Pfistera i Rjabova. U klasi S1600 najbrže je vozio Kristijan Kranenberg (2:13,192), s Ksenijom Niks i Ervinom Lukasom kao pratiocima, s tim da Ulrike Kraft i njen rival u borbi za naslov Žil Brukner nisu ni izlazili na stazu.

Crvenim zastavama ispresecani trening, u kom je bilo krajnje teško uloviti pravo vreme za brzi krug, Karamišev je završio kao vodeći u klasi i apsolutno (1:50,765), prvi pratilac mu je bio Skuz (0,490 zaostatka), a za njim Mato Homola. Fulin je ponovo bio najbrži TC2 vozač, ispred timskog kolege Matejovskog (1:52,664), dok je treći rezultat klase postavio Kristijan Fišer (1:52,824) i time nastavio dominaciju BMW-a i zadnje vuče u ovoj kategoriji. Nađ je bio najbrži u monomarki (1:52,718), ispred Pfistera i Malejeva, a Kraftova je potvrdila primat u klasi S1600 (2:08,979) ispred Kranenberga i Ksenije Niks.