Fulin: Titula mi je takoreći u rukama

Posle dramatičnih kvalifikacija na stazi Perguza na Siciliji, osvajači pol-pozicija za trku 1 u sve četiri klase rekli su svoje utiske o kvalifikacijama i izneli svoja očekivanja uoči poslednje dve trke u ETCC sezoni.

Nikolaj Karamišev, najbrži u najjačoj klasi i u apsolutnom poretku, već na početku sesije imao je kontakt sa timskim kolegom Skuzom, i u njemu je deblji kraj izvukao Ukrajinac. Međutim, ni auto ruskog trkača nije prošao bez ožiljaka. “Moram da se zahvalim timu koji je uspeo da mi popravi automobil posle incidenta. Uradili su veoma dobar posao i mogao sam da vozim vrlo brze krugove. U mom poslednjem pokušaju nisam znao da je Homola nadmašio moje dotašnje vreme. Ipak, ja sam želeo da budem brži. Zahvaljujem i svom zemljaku Dmitriju Braginu, koji mi je ostavio prostor da prođem, iako se borio za najbolje startno mesto u svojoj klasi”, rekao je Karamišev, lider u TC2T klasi, sada još bliži osvajanju titule u ETC kupu.

_ML16886

“Tim mi je spremio savršen auto”, pohvalio se Petr Fulin, branilac TC2 (S2000) naslova i verovatno novi-stari šampion. “Uživao sam vozeći sve brže i brže. Prilično sam zadovoljan mojim najboljim krugom, to je bilo veoma blizu onoga što su postizali automobili TC2 turbo klase. Titula mi je takoreći u rukama, želim da uživam u obema trkama i mislim da ću možda moći da zapodenem bitku i sa vozačima u turbo automobilima”, kazao je osvajač pol-pozicije u klasi TC2, koji je prvog pratioca i timskog kolegu Matejovskog ostavio pola sekunde iza sebe. Za sutrašnju trku Fulin je pronašao novu motivaciju pošto mu rivali u klasi očigledno i nisu posebna konkurencija.

Norbert Nađ bio je najbrži u monomarki i jedini je od osvajača najboljeg startnog mesta koji se ne bori za titulu u ETC kupu. Mađar stoga može da vozi svoju trku i ne mora da prati šta rade protagonisti borbe za zlato. Nađ je takav pristup i najavio: “Da budem iskren, nisam očekivao pol-poziciju. Svakako, veoma sam zadovoljan svojim performansama. Nadam se da ću moći da se održim na čelu dok se Bragin i Pfister budu borili za titulu”.

“Mnogo smo se trudili da pronađemo odgovarajući set-ap. Moj auto je bio savršen, zapravo sam mogla da letim preko ivičnjaka! U tome je tajna mog poslednjeg poboljšanja, kada sam popravila svoje vreme za preko dve sekunde. Sutra će se voditi velika borba između Bruknera i mene”, najavila je Ulrike Kraft, na kvalifikacijama najbrža u klasi S1600.

_ML17048
Na Siciliji se dupliraju poeni i za kvalifikacioni i za trkački plasman, pa je najuspešnija trojka u svakoj klasi za današnja postignuća već osvojila po 6, 4, odnosno 2 boda. To ipak nije dalo još nijednog osvajača ETC kupa 2014, jer sutra maksimalne dve pobede vrede 40, umesto standardnih 20 poena.

U TC2T klasi vodeći Karamišev sada ima 83 boda, prvi pratilac je Homola sa 61 poenom, Skuz ih ima 47 i matematički, svi su oni i dalje u igri za naslov.

U TC2 klasi dominantni Fulin ima 88 bodova, Matejovski je na 52 i – u teoriji – na toj sceni ćemo u nedelju imati dvomeč.

Titula u monomarki nije van matematičkog domašaja čak šestorici vozača. Ipak, nećemo previše rizikovati ako iz predviđanja eliminišemo Pelinena (nije ni došao na Siciliju), Josta i Malejeva i usredsredimo se na Pfistera, Bragina i Rjabova. Pfister ima 55 poena, ali u nedelju startuje sa začelja. Bragina je drugo mesto u kvalifikacijama  u klasi takođe dovelo na kotu 55, dok je Rjabov u subotu osvojio 2 boda i ima ih ukupno 52.

Slična računica prikazuje petoro pretendenata na naslov u klasi S1600, ali će se realna bitka voditi između Bruknera i Kraftove. Nemici je pol pozicija pomogla da nadoknadi dva boda zaostatka za vozačem iz Luksemburga, pa u poslednje trke sezone ulaze poravnati, sa po 66 poena. Kristijan Kranenberg je prvi potencijalni uživalac plodova eventualnog kiksa vodećeg dueta – sa trećim mestom u kvalifikacijama i pripadajuća 2 boda, stigao je do kote 52.