Karamišev i Fulin overili titule pre poslednje trke

Trka 1 poslednjeg takmičarskog vikenda ETC kupa na stazi Perguza na Siciliji razrešila je pitanje šampiona u TC2T i S2000 TC2 klasi. Najjaču klasu je, posle šeste pobede u ovogodišnjem kupu, osvojio Nikolaj Karamišev, pošto je Mato Homola na startu trke 1 napravio veliku grešku i pao na 5. mesto u svojoj klasi. U drugom krugu je uspeo da vrati dve pozicije, ali mu je ponestalo vremena da do kraja trke stigne i prestigne Karamiševa, te je ostao na 1,085 sekundi iza Rusa.

Igor Skuz je, posle peha na kvalifikacijama i starta sa začelja uspeo da se u 3. krugu probije na 7. mesto u ukupnom plasmanu i do 3. u klasi TC2T. Ukrajinac je do kraja trke stigao i do 4. mesta u ukupnom plasmanu, ali je borba za titulu odavno bila izgubljena. Biter je izleteo sa staze na polovini trke 1 i tu je i ostao.

_ML17506 _ML17475

Petr Fulin je trku 1 završio kao treći u ukupnom plasmanu, nadmašivši čak i vozača turbo “ševroleta”, Igora Skuza, i tom pobedom je odbranio titulu u klasi S2000 TC2. Matejovski je kroz cilj prošao kao drugi sa više od 7 sekundi zaostatka, treći je bio Rikli, ispred Endera koji je prikazao odličnu vožnju i uspeo da u 10. krugu pretekne Norberta Nađa. Fišer je u 5. krugu udario u graničnik od guma i oštetio je vešanje, ali se vratio na stazu i ipak završio trku na 20. mestu. Andrina Guger se plasirala odmah iza njega, odnosno kao šesta u klasi S2000 TC2.

U Monomarki šampion nije rešen, jer je trku 1 osvojio Norbert Nađ, ispred pretendenata na titulu Bragina i Pfistera. Malejevu je u 9. krugu spektakularno pukla guma, posle čega je morao u boks i tako je završio ovaj nastup. Pošto Aku Pelinen nije došao na Siciliju, titula će biti rešena u trci 2 između Bragina i Pfistera.

_ML16891 _ML27308(1)

U klasi S1600, Brukner je odmah na početku pretekao Ulrike Kraft, koju je do kraja trke držao iza sebe na distanci od oko pet sekundi, a Nemica je u poslednjem krugu izgubila bitku i sa Kranenbergom, pa je time i smanjila sebi šansu da osvoji titulu u svojoj klasi. Teoretski, i Kranenberg još može da se umeša u rasplet borbe za naslov prvaka 2014.

tabela-trka1-perguza