Skuz osvojio trku 2, Bragin Monomarku, Brukner bolji od Kraftove u S1600

Ukrajinac Igor Skuz pobedio je na poslednjoj trci ovogodišnjeg ETC kupa voženoj na stazi Perguza na Siciliji. On je kroz cilj prošao samo 0,238 sekundi ispred Mata Homole. Novi šampion najjače TC2T klase Nikolaj Karamišev trku nije završio zbog kvara u 2. krugu.

_ML17623 _ML28181

Trku 2 poveo je Norbert Nađ, koji se pola distance branio od automobila TC2 i TC2T klase. Matejovski se odmah posle starta iz mesta probio na 2. poziciju, pretekavši Riklija, dok je Skuz dobio duel sa Karamiševom. Odmah pošto je Rus odustao, Skuz i Homola su u naletu u 3. krugu obišli Riklija. Homola je na momente gubio tempo za Ukrajincem, u 10. krugu je čak udario u graničnik od guma i oštetio automobil, ali su na kraju takoreći zajedno prošli kroz cilj.

U klasi S2000 TC2 novi-stari šampion Petr Fulin ponovo je bio najbolji, ispred Matejovskog i Sladečke, koji se na to treće mesto probio u poslednjem krugu. Iako se na početku činilo da će Fulin lagano odvozati poslednju trku sezone, Čeh je pokazao zube i forsirao, te je u jednom trenutku doveo u opasnost i sebe, i Nađa i Matejovskog, kada se Mađar našao u sendviču dva BMW-a Krenek motorsporta. 

Jedan od uzbudljivijih momenata trke bila je spektakularna eksplozija motora na Riklijevoj “hondi” u 4. krugu. Uprkos nezavršenoj trci, on je sezonu 2014. završio kao treći u klasi.

_D4G4075 _LF10108

Posle sjajne vožnje i borbi sa vozačima iz skoro svih klasa, u Monomarki je, kao i u trci 1, trijumfovao Norbert Nađ, a titulu je osvojio još jedan Rus, Dmitrij Bragin. Drugi pretendent na titulu, Andreas Pfister, trku 2 u Italiji završio je na 18. mestu, odnosno kao 5. u klasi, iako je tokom njenog većeg dela vozio neposredno iza Bragina, ali je u samom finišu propao u plasmanu .

Ulrike Kraft nije uspela da osvoji titulu u klasi S1600, jer su i Brukner i Kranenberg trku 2 završili ispred nje, pa je Luksemburžanin u finišu sezone postao prvak klase. Nemica je osvojila Trofej za dame ispred Ksenije Niks i Andrine Guger koja trku 2 na Siciliji nije završila.

tabela-perguza2