Vesnić i Pešović najavili zajednički CEZ nastup u 2015.

Novi automobil Rudija Pešovića, „seat toledo S2000“, već duže od mesec dana nalazi se u garaži ASK Sport auto Vesnić i radovi na njegovoj pripremi za sezonu 2015. uveliko su u toku. Pešović živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, a kratki boravak u Srbiji iskoristio je da po prvi put vidi uživo mašinu s kojom planira da se takmiči u Centralnoevropskom šampionatu na kružnim stazama, kao i da se upozna sa tokom priprema za iduću sezonu.

„Prvi put sam tu da vidim automobil ili bar ovo što je od njega ostalo,“ našalio se Pešović. „Vesnići su iz njega već izvadili motor, menjač, amortizere, pa je ispred mene gotovo gola školjka. Naravno to je veliki plus za Vesnićevu ekipu koja je ozbiljno ušla u projekat i sa kojom ću sarađivati ove a nadam se i mnogo narednih godina. Sa Mikicom sam razvio ozbiljnu strategiju razvoja jednog trkačkog tima i ovo je samo prvi deo onoga što planiramo u budućnosti.“

seat003 Pesovic - Vesnic_3„Stari havarisani motor iz „seata“ već je u Linhtenštajnu, kod čuvenog tjunera VW-a i Seata „Leman motorentehnik“. Ovih dana odlučujemo da  li ostajemo na originalnom agregatu sa 20 ventila, ili prelazimo na 16v novije generacije. Performanse automobila dodatno povećavamo i smanjenjem mase, što je dozvoljeno pravilima CEZ-a, pa su poručena karbonska vrata i haube. Na Vesnićima je da sve pedantno spakuju kako to samo oni znaju i verujem da ćemo imati veoma brz automobil. Prve testove očekujem u martu 2015,“ objasnio je Pešović.

Mikica Vesnić još nije siguran šta će dogodine voziti, ali se ozbiljno posvetio novom trkačkom automobilu u svojoj garaži u Gorjanima kraj Užica.

Pesovic - Vesnic_2„Moji planovi pre svega zavise od finansija ali verujem da ću u sezoni 2015 kao i Rudi nastupati ponovo u okviru CEZ-a uz, nadam se, povremene izlete u ETCC. Pored tehničke i logističke podrške pokušaću da Rudiju prenesem i svoje bogato iskustvo i verujem da će se on veoma brzo adaptirati i na nov automobil i na staze. Radićemo udarnički zajedno i verujem da imamo dobitnu kombinaciju da u Srbiju donesemo nove pobede i titule sa internacionalne scene. Drago mi je, pre svega, da je on zadovoljan dosadašnjim tokom „operacije Seat,“ primetio je Vesnić.

Automobil će, ako sve bude po planu, ponovo biti „u komadu“ pre nove godine, što najviše zavisi od brzine tjunera Lemana. Dotle će se tim pozabaviti revizijom menjača i amortizera, da bi u 2015. godini preostali kozmetički detalji i priprema set-apa za prva testiranja. Cela ekipa biće uskoro bogatija i za nova vučna vozila i prikolice, što će doneti još ozbiljnosti u predstavljanju Vesnića i Pešovića na evropskoj pozornici.