ETCC testovi: Karamišev najbrži, Vesnić 3. i 5. u klasi

Na obema test sesijama prvog ETCC takmičarskog dana na Salcburgringu tempo je diktirao tandem Kampos rejsinga. Apsolutno najbrži krug postigao je vozač “kruza 1.6T” Nikolaj Karamišev, u vremenu 1:28,527, a sledio ga je timski kolega Igor Skuz, sa 820 hiljaditinki zaostatka. Oba vremena postavljena su na drugom, popodnevnom testu.

Prvi pratilac TC2T “ševroleta” bio je Slovak Mato Homola, u BMW-u 320TC. Rus, Ukrajinac i Slovak su, prema očekivanju, postavili standarde u apsolutnom poretku i u klasi.

Najbrži TC2 takmičar i na prvoj i na drugoj sesiji bio je Mihal Matejovski (1:30,055). Njegov kolega iz Krenek motorsporta, lider u poretku vozača u TC2 klasi i branilac naslova pobednika kupa, Petr Fulin, nije učestvovao na prvom testu, a na drugom je izvezao drugi najbrži krug među pilotima dvolitarskih atmosferaca (1:30,146).

AUTO - WTCC AUSTRIA 2014

Milovan Mikica Vesnić je test 1 završio kao treći u klasi, a na testu 2 bio je petoplasirani. Srpski trkač tokom petka nije vozio na novim gumama. Ekipi ASK Sport auto Vesnić glavobolju opet zadaje struja. U jednom trenutku tokom druge sesije, ugasio se motor BMW-a 320si, što je izazvalo strah od ponavljanja malera sa Slovakija ringa. U trenutku nastanka ovog teksta, Mikičina ekipa je do guše u poslu, u pokušaju da pronađe uzrok problema i otkloni ga pre nastavka akcije na trkačkom vikendu u Austriji.

Rus Dmitrij Bragin bio je najbrži pilot monomarke (krug 1:31,056), a na obema sesijama pratioci su mu bili Andreas Pfister i Aku Pelinen. U klasi S1600 najbrži krug na prvom testu zabeležio je Žil Brukner, a na testu 2 najbolje vreme postigla je “fijesta” koju je vozi Patrik Volf.