Serbiaring na Salcburgringu: Lopes ponovo najbrži na testu

Na početku petog WTCC trkačkog vikenda na Salcburgringu, u Austriji, vožen je test, koji je prekinut tri minuta pre kraja i nije nastavljen.

Iako Sitroen nije prikazao uobičajenu nadmoć, najbolje vreme postigao je Hose Marija Lopes (1.23,101). Drugi je bio Igo Valente, koji je u svom brzom krugu iskoristio zavetrinu timskog kolege Dušana Borkovića. Kada je Valente na isti način trebalo da pomogne srpskom asu, istaknuta je crvena zastava, pa je Borković završio test sa tek trinaestim vremenom.

– Imali smo odlične rezultate na testovima u Slovačkoj, mislim da sada mogu da budem među prvim pratiocima Sitroena, a možda čak i da pariram samim Francuzima – rekao je Borković posle testa, vidno iznerviran što mu je sticaj okolnosti ponovo upropastio mogućnost da napravi dobar rezultat.

Prekid testa se dogodio kada su na prvoj šikani izleteli Tom Koronel i Gabrijele Tarkvini, Holanđanin zbog problema sa prednjom levom gumom, a Italijan najverovatnije zbog kvara na servoupravljaču. Ranije tokom sesije, na istoj krivini izletali su i Leb, Valente i Engstler.

Mehdi Benani postigao je treće vreme na testu i bio je najbolje plasirani vozač “honde sivik”. Za Marokancem slede: Miler, Monteiro, Leb, Morbideli i Mihelis, a poredak prvih deset zaokružuju vozači ROAL motorsporta, Čilton i Koronel.

Tarkvini je završio sesiju sa tek jedanaestim vremenom, vozači Lade zauzeli su mesta od 14. do 16, u poretku Haf, Tompson, Kozlovski, a najbrži među TC2T trkačima bio je Franc Engstler.

Prvi trening je sutra u 9, drugi u 11 sati, a kvalifikacije će biti vožene od 14.30 časova.