Eurosport i Rosnjeft ugovorili šire WTCC partnerstvo

Dok je Svetski šampionat turing automobila fokusiran na predstojeći takmičarski vikend i trku u Marakešu, WTCC promoter Eurosport sa ponosom je objavio novo partnerstvo sa kompanijom Rosnjeft, liderom ruske naftne industrije.

Rosnjeft je već generalni sponzor Lada sport WTCC tima, ali je rešio da poveća učešće u šampionatu i postao je glavni partner i naslovni sponzor dveju važnih ovosezonskih rundi, one u Rusiji od 5. do 7. juna i one u Kini, koja se održava od 25. do 27. septembra.

Uz sponzorstva ovih trka, Rosnjeft će iskoristiti prilike za brendiranje i široke medijske mogućnosti u prenosima tokom dva pomenuta vikenda, kako na zemaljskim, tako i na satelitskim kanalima širom planete. Događaji će biti intenzivno praćeni i plasirani u štampanim medijima, onlajn i na društvenim mrežama, a uživo će ih pratiti hiljade gledalaca.

AUTO - WTCC ARGENTINA 2015Ugovor sa Eurosportom otvara ruskom naftnom gigantu nove horizonte i mogućnosti u jednoj od najpopularnijih trkačkih kategorija na globalnom nivou.

“Sklapanje ovog uzbudljivog sporazuma sa kompanijom kalibra Rosnjefta predstavlja još jedan značajan podstrek za WTCC”, rekao je Fransoa Ribeiro, generalni direktor šampionata. “Pre početka sezone 2015, Rosnjeft se marketinški fokusirao samo na događaje u Rusiji. Međutim, oni su prepoznali značaj podrške Lada sportu u WTCC-u i mi smo oduševljeni što su proširili svoju aktivnost i postali partner dveju velikih trka u prvenstvu.”

AUTO - WTCC ARGENTINA 2015 11133733_692132547563607_2363892284191003790_n Dvanaest rundi i 24 WTCC trke ove sezone voze megazvezde automobilizma, kao šti su devetostruki reli šampion Sebastijan Leb, bivši piloti Formule 1 Tijago Monteiro i Gabrijele Tarkvini, osvajači WTCC titula Rob Haf i Ivan Miler, heroj Dakara Tom Koronel, iskusni trkači Rikard Rajdel i Džejms Tompson, kao i aktuelni šampion Hose Marija Lopes. Podsećanja radi, prošle godine je WTCC pratilo blizu 650 miliona ljudi na 148 TV kanala u 188 zemalja.