Kraft-Bambu zamenio motor, u Maroku startuje s kaznom

WTCC ekipa Kraft-Bambu rejsing i njen vozač Gregoar Demustije dobro su počeli sezonu 2015, osvojivši deseto mesto i bod u apsolutnoj konkurenciji na stazi Terme Rio Ondo. Trupa Ričarda Kolmena potom je sprovela četvorodnevni test i prešla više od hiljadu probnih kilometara na autodromu Algarve.

Svi ti izvezeni krugovi omogućili su Demustijeu da detaljno upozna ponašanje i performanse svog „ševi RML kruza“, dok se tim inženjera postarao da iz automobila izvuče dodatne performanse za Maroko. Kraft-Bambu bi za WTCC rundu u Marakešu trebalo da bude daleko spremniji nego za onu argentinsku, ali je činjenica da će na uličnoj pisti Mulaj El Hasan startovati s hendikepom.

Demustije je prilikom jednog šaltovanja naniže u Argentini „prevrteo“ motor, pa je tim morao da zameni agregat pre druge WTCC runde. Rezultat je kazna i Francuz će trku 1 u Maroku morati da startuje 10 mesta niže u odnosu na poziciju koju izbori u kvalifikacijama, što gotovo sigurno znači da će krenuti poslednji, devetnaesti.

_ML28649 _ML28432Trkač Kraft-Bambua prilično će se namučiti da ponovi rezultat sa Termi i da iskoristi sva znanja stečena na testu u Portugalu, a njegov nastup u Maroku će za cilj imati ograničenje već nanesene štete i akumuliranje novog takmičarskog iskustva.

Ulična staza Mulaj El Hasan ima 4,545 kilometara, karakterišu je dugački pravci i šikane, uzana je, okružena betonskim zidovima i načičkana visokim ivičnjacima. Za takmičarski vikend na mestu koje ne daje pravo na grešku Kraft-Bambu se opredelio za konzervativnu strategiju.

U praksi, to znači da će ekipa pokušati da sačuva neki set guma za nastavak šampionata. WTCC pravila svakom učesniku po vikendu dopuštaju 12 novih i 8 pneumatika prenetih sa prethodne runde takmičenja. Pošto je Hungaroring mnogo prohtevniji prema gumama od Marakeša, pametna upotreba i štednja pneumatika trebalo bi da donesu korist na duže staze u sezoni.

11016782_1629567350595518_5752054817451722802_oŽaleći što zbog startnog hendikepa u Maroku neće moći da pokaže koliko su i on i njegov „ševrolet“ napredovali, Demustije je obećao da će dati sve od sebe da uputi makar izazov konkurenciji.

Šef Kraft-Bambua Ričard Kolmen najavio je da će se napredak tima videti u Mađarskoj: „Bili smo impresionirani Gregoarovim tempom i performansama na testu u Portimau, svi smo mnogo napredovali od prve ovogodišnje WTCC runde. U Maroku ćemo ići na sigurno kada su u pitanju gume, a to će nam, nadam se koristiti u kasnijim trkama. Važno nam je da sačekamo Budimpeštu, tamo ćemo videti dokle su nas dovela poboljšanja koja smo izveli na testovima.“