Feraris kompletirao kvartet za Pure ETCR

Romeo Feraris je kompletirao vozački kvartet za kampanju u Pure ETCR seriji 2021.

Italijanski konstruktor i tjuner angažovao je 30-godišnjeg Engleza Olivera Veba, koji će se u prvoj globalnoj multibrend električnoj turing seriji pridružiti već objavljenim Ferarisovim takmičarima Stefanu Koletiju, Luki Filipiju i Rodrigu Baptisti.

Veb u biografiji ima sezone u jednosedima, u nacionalnoj Formuli Reno i Formuli 3, u Formuli Reno 3.5 i američkoj Indilajts seriji.

U skorije vreme posvetio se sportskim automobilima i trkama izdržljivosti, gde je kao najveće uspehe zabeležio titulu u Evropskoj Le Man seriji 2014, podijum u LMP2 klasi na 24 časa Le Mana, dok je 2015. osvojio 24 sata Dubaija.

Sedam puta je startovao na Le Manu, testirao je Formulu E, a učestvovao je u trkama automobila na električni pogon. Prošlog leta u Berlinu debitovao je u Jaguar i-Pace eTrofeju i u dva nastupa zabeležio je dva top 5 plasmana.

Kao pilot Romeo Ferarisa Veb će se trkati za volanom “alfa romeo đulije ETCR” u šampionatu koji svoju inauguralnu rundu vozi na Valelungi u terminu od 18. do 20. juna.

Veb je početkom maja na toj stazi već testirao električni automobil konstruktora iz Opere, isprobao je različite nivoe snage i izjavio da je zadivljen tim iskustvom.

Englez je istakao da je uzbuđen zbog predstojećeg turing debija u redovima Romeo Ferarisa: “To je nov poduhvat za mene, prvi put se trkam u turing automobilu, a i prvi put u električnom šampionatu u punom angažmanu. Jedva čekam taj izazov, a s obzirom na ograničeno vreme provedeno u testiranju, nastojaću da napredujem upotpunjujući svoje znanje o automobilu i blisko sarađujući s ekipom da bismo postigli sjajne rezultate u 2021.”

Mikela Čeruti je rekla: “Sa Oliverom smo lepo sarađivali na majskim testovima na Valelungi, on je doprineo svojim iskustvom i veoma pozitivnim pristupom. Zahvaljujući njemu, Stefanu, Luki i Rodrigu imaćemo tim visokog profila koji će nam omogućiti da se uhvatimo u koštac sa novim izazovia električnog trkanja.”

Feraris je objavio i kako je raspodelio zadatke svojim Pure ETCR pulenima. Jednu električnu “đuliju” voziće Koleti i Filipi, drugu Baptista i Veb.