Verviš i “audi” najbrži na drugom treningu na vlažnom Nirburgringu

Copyright: Fotospeedy

Belgijanac Frederik Ferviš smestio je novi “audi RS 3 LMS” Komtuju rejsinga na vrh poretka drugog WTCR treninga na Nirburgringu Nordšlajfe.

Povratnik u WTCR savladao je 25,378 kilometara i 170 krivina mestimično vlažne staze u vremenu 9:44.908 i pomerio je Luku Engstlera u “hjundai elantri” na drugo mesto, nadmašivši ga za 0.876 sekundi.

Treće mesto zauzeo je još jedan Hjundai vozač, Norbert Mihelis (+2.041). Pobrojana trojica su se smenjivala u vođstvu sesije: Norbi se prvi našao na čelu plasmana, smenio ga je Engstler, a primat je definitivno obezbedio Ferviš.

Najbrži vozač Honda rejsinga bio je četvrtoplasirani Tijago Monteiro (+5.887), a isti status za Lynk&Co izborio je Santjago Urutija, konačno peti (+5.995).

Tom Koronel je dovezao svoj “audi” do šeste pozicije (+7.451), sedmoplasirani Ivan Miler kasnio je 9,5 sekundi za Fervišom.

Žan-Karl Verne na popodnevnom treningu nije zabeležio vreme, ali je večeras mogao da se aktivira i završio je osmi, sa zaostatkom od 11.883 sekunde za najbržim

Poredak prvih 10 kompletirali su Atila Taši u “hondi” i Mikel Askona kao najuspešniji pilot “kupre leon kompetision”.

Rob Haf je imao jedanaesto vreme, šampion Jan Erlaher trinaesto, a Esteban Gerijeri je kasno izvezao brzi krug dovoljan za poziciju 14.

Andreas Bekman je s Target “elantrom” rangiran kao sedamnaesti (+24.417), dve pozicije ispred svoje sestre Jesike (+54.061).

Na početku 40-minutne sesije temperatura vazduha i asfalta iznosila je 18 stepeni, uz vlažnost od 78%. Zbog mogućnosti pljuskova i pojedinih vlažnih sekcija, direktor trke je dozvolio upotrebu pneumatika za kišu.

Dok je Gran pri deo staze ostao suv, na pojedinim mestima na Severnoj petlji kiše je zaista bilo. Vozači su započeli trening koristeći razne kombinacije pneumatika: neki sa svim slikovima, neki sa svim gumama s profilom, a pojedini sa slikovima napred a kišnim gumama pozadi. Razlika u vremenu kruga između prvog (suvog) i drugog (vlažnog) treninga iznosila je preko 46 sekundi.

Večerašnji komplikovani uslovi nisu mogli da ne dovedu do incidenata. Žil Magnus je levom stranom “audija” udario u ogradu i parkirao se na kraju četvrtog sektora, na poslednjoj krivini pre Detinger visa.

Na sekciji piste s koje je uklanjan Magnusov auto proglašen je ‘kod 60’ i to je upropastilo pokušaj Atile Tašija, koji je dotle bio vezao apsolutno najbrža prva tri sektora.

U završnici se i Ferviš zaustavio na Karačola karuselu i izazvao još jednu ‘kod 60’ zonu, a i Tom Koronel je otklizao put čelične ograde, ali se ipak spasao bliskog kontakta s njom.

Nemački WTCR vikend nastavlja se 40-minutnim kvalifikacijama, koje se voze u petak u dva po podne.